Taze sarımsaklı zeytinyağlı enginar...
Enginar bollaşıp tezgahlara dökülünce ben her öğün yemek isterim bu mucizevi bitkiyi... Her ne şekilde pişirirsek pişirelim her hali bir lezzet şölenidir. Bu tarifi daha önce yazmalıydım çünkü taze sarımsakların başları büyümeye başladı bugünlerde. Ama o kadar severek yaptığım ve keyifle yediğim bir yemek ki taze sarımsaklı enginar ,bloga mutlaka koymalıyım dedim. Daha önce tarifi burada yayınlamamam belki de enginarın fotojenik olmamasından kaynaklanıyor. Ne zaman enginar yemeklerimin resimlerine baksam çok hoşnut olamıyorum . Enginar tariflerim enginar dolma ve enginarlı pilavla devam edecek...
Taze sarımsaklı zeytinyağlı enginar
Malzemeler
5 adet çanak enginar
1 demet taze sarımsak
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 dolu tatlı kaşığı toz şeker
1 limonun suyu
1\2 çay bardağı su
tuz
1\2 demet dereotu
Yapılışı
Taze sarımsakları iri iri 3 parmak eninde doğruyoruz. Tenceremize ya da benim gibi düdüklü kullanıyorsanız düdüklü tencereye zeytinyağını koyup kızdırıyoruz, sarımsakları tuzu ve şekeri ekleyerek sarımsakların rengi dönene kadar çeviriyoruz. Limon suyunu , suyu ekliyoruz ve enginarlarımızı sarımsakların üzerine dizip düdüklümüzü kapatıyoruz. Ben yıllardır fissler marka düdüklü kullanmaktayım, yiyecekler çok kısa sürede besin değerini kaybetmeden piştiği için tercih ediyorum. Fissler markada 4 dakika ( sibop çıktıktan sonra) yetiyor. Tencerede pişiriyorsanız 20 dakika kadar kapalı kapakla ve kısık ateşte piştikten sonra enginara çatal batıraark süreyi ayarlayabilirsiniz. Enginarlarımız piştikten sonra sarımsakları çanakların içine yerleştirip bol dereotu serperek afiyetle yiyoruz.
4 Comments:
Sen bosver fotografini enginar enginardir.:))
Cok seviyorum ama marketlerle inatlastigimdan almiyorum. Burada kücücük, ici belki kücük bir mandalinadan daha ufak bir enginar 1 eu ya satliyor! Fiyatina bakinca kizginligimdan almiyorum.:)
Size afiyet olsun...
Merhaba Begüm Hanım,
Fotoğraflar da gayet güzel bence ayrıca Enginarlı Pilav tarifinizi dört gözle bekliyorum.
Sevgiyle, sağlıkla
Sevil
Merhaba Begüm Hanım,
sizin tüm tarifleriniz çok güzel oluyor. Enginar dolması yapacağım, pilav tarifinizle acele bekliyorum.
Ceren
begüm hanım yaptığınız yemekleri eğer düdüklüde pişiriyorsanız(aynı marka düdüklü kullanıyorum)sürelerinide yazarmısınız?...çookk sevgiler..
Yorum Gönder
<< Home