sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

20 Ocak, 2006

86.400 saniye ve Kunta kinte

Cosmopolitan dergisi Aralık sayısında evlilik ve aile terapisti İlkim Öz'ün yazısını okuduğumda bayıldım. Yazının bir bölümü o kadar ilgimi çekti ve hoşuma gitti ki bunu paylaşmalıyım diye düşündüm.

Bir banka hesabı düşünün. Her sabah 86.400 lira adınıza yatıyor.Ancak para ertesi güne devretmiyor, harcayamadığınız sıfırlanıyor. Ertesi sabah yine 86.400 lirayla başlıyorsunuz. Ne yapardınız? Kuruşuna kadar harcamak için ne gerekiyorsa değil mi.

Hepimizin böyle bir bankası var. Adına ZAMAN diyoruz. Her sabah size 86.400 saniye veriyor. Akşam uyuduğunuz anda hesabı sıfırlıyor. GERİYE DÖNÜŞ YOK!En iyi şekilde kullanmak sizin elinizde.

BİR YILIN değerini tek ders yüzünden sınıfta kalmış öğrenciye sorun.
BİR AYIN değerini bebeği erken doğmuş anneye sorun.
BİR HAFTAYI, bir haftalık dergi editörüne sorun.
BİR SAATİ, buluşmak için bekleyen aşıklara sorun.
BİR DAKİKAYI, otobüsü kaçıran yaşlı amcaya sorun.
BİR SANİYEYİ, trafik kazasında hayatta kalmış insana sorun.
SANİYENİN BİNDE BİRİNİ DE, olimpiyatlarda 100 metre koşu finalinde gümüş madalyayı alana sorun.

SİZİN DE HER GÜN 86.400 SANİYENİZ VAR. HER SANİYENİN TADINI ÇIKARTIN.Hem de hemen... Hem de şimdi...

Bugün bir de bizim ailecek çok sevdiğimiz, sosuna bayıldığımız kunta kinte kekimin tarifini de ekliyorum günlüğüme...Yanında mis kokulu kahvenizle tadını çıkarın diyorum.

Kunta Kinte




Malzemeler

3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yağ ( Bardağın 3/4 'ünü soya yağı kalanını da tereyağını eriterek tamamlıyorum)
50 gr.Nestle kakao
1 su bardağı süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğunun rendesi

Yapılışı
Toz şeker,yağ, kakao ve sütü robotta karıştırıyoruz. Bu karışımdan 1 su bardağını ayırıyoruz. Kalan karışıma yumurta,un,kabartma tozu,vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyerek çırpıyoruz. Keki 180 derecede 40-50 dakika bıçak batırınca iz kalmayacak şekilde pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra sıcakken, ayırdığımız 1 bardak sosu üzerine döküyoruz.

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors