sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

25 Ocak, 2006

Kış sebzeleriyle hazırlanmış doritoslu üçgen börekler

Bugün Ankara'da yıllardır görmediğimiz bir beyazlık yaşıyoruz. İş koşuşturması sırasında maalesef bu beyaz güzelliği kaçırıyoruz. Sabah işe yetişebilme, akşam buzlu yollardan eve dönebilme telaşı heryeri kaplayan beyaz örtünün güzelliğini görmemizi engelliyor. Ne zamanki akşam oluyor sıcak dumanı tüten saleplarimizi ve sıcak çikolatalarımızı alıp camın kenarındaki koltuğumuza yerleşiyoruz, işte keyif o zaman başlıyor...




Malzemeler

2 adet yufka

1 su bardağı ince doğranmış pırasa

3-4 tane ince doğranmış taze yeşil soğan( yeşil kısımlarıyla birlikte)

1 büyük havuç ( rendenin kalın kısmıyla rendelenecek)

1\2 bardak ince doğranmış lahana

1\2 küçük kutu süt kreması

2 yemek kaşığı soya sosu

1 su bardağı Doritos hot corn ( robotta galeta unundan biraz irice çekilmiş)

Yapılışı

Yufkaların üstüne, ikisine de ayrı ayrı, 3 kaşık zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı yoğurt koyarak elimizle iyice yedirelim. Daha sonra her bir yufkayı, uzunlamasına sekiz şerit halinde, keselim.

Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyup tüm sebzeleri yağda biraz çevirelim. Sebzeler hafif yumuşayınca soya sosu, karabiber ve kremayı ekleyip ocağı kapatalım.

Sebzeli iç harcından 2 yemek kaşığı kadar her bir yufka şeridine koyup musaka böreği gibi üçgenler halinde kapatalım. Bu üçgen börekleri diğer bir kaba hazırladığımız yoğurt ve zeytinyağı karışımına bulayıp (yumurta kullananlardansanız 2 yumurta sarısını çırpıp) sonrada galeta unu gibi çekilmiş pançoya batırıp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika üstleri iyice kızarana kadar pişirelim.

1 Comments:

At 8:40 ÖS, Anonymous Adsız said...

yaptım süper oldu, mısır da ekledim,hmmm nefis oldu :)

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors