sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

20 Ocak, 2006

Melis'im, Galetalı toplar ve Çikolata soslu cheesecake

Ankara'nın çok soğuk bir gününün ardından eve döndüğümüzde bizi mis gibi kokularla karşıladı evde çocuklar. Kızım Melis, tarifi burada yazılmak üzere, harika tuzlu kurabiyeler yapmıştı. Hemen çaylar demlendi ve ağızda eriyen sıcacık kurabiyeler bir anda tükeniverdi. Melis 14 yaşında. Okulunun basket takımında oynuyor, çok güzel takılar yapıyor ve yemek yapmaya çok meraklı. Bir takı köşesi oluşturunca Melis'in takılarını görebileceksiniz...

Galetalı toplar

Melis'in Dr.Oetker tuzlu kurabiye un kutusunun üstünde keşfedip yaptığı bu içi patatesli kurabiyeler çok gevrek ve lezzetli.





Malzemeler

1 paket Dr.Oetker tuzlu kurabiye unu

125 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı

1\2 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı yoğurt

İç malzemesi

2 adet haşlanmış patates

1 1\2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri için 1.5 çay bardağı galeta unu

Yapılışı

Kurabiye una, tereyağı,sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

İç malzemeyi hazırlamak için patatesleri püre haline getirip diğer malzemeler ile karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Bastırarak yassılaştırın ve ortasına iç malzemeden koyun. Kenarlardan kapatarak top şekli verin. Ters çevirip galeta ununa bulayın.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin.


Çikolata soslu cheesecake

Bizim evde ahali çikolata delisi olduğundan tarifleri seçerken bakıyorum her şeyi çikolatalı yapmışım...

Malzemeler

2 paket Eti negro bisküvi

100 gr. eritilmiş tereyağı

1 - 1\4 bardak şeker( ayrılacak)

3 paket Pınar beyaz peynir, oda sıcaklığında yumuşatılmış

3 yumurta

1 paket vanilya

1 bardak yoğurt

Sosu için

1 paket Nestle bitter çikolata

1\2 küçük paket süt kreması

Yapılışı

Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Bisküvileri robottan geçirip eritilmiş tereyağı ve 1\4 bardak şekerle karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızı yağlıyoruz ve bisküvi karışımını kalıbın tabanına ve yanlarına gelecek şekilde yayıyoruz. Kelepçeli kabın 20 cmlik olmasında fayda var ki bisküvi yan duvarları da kaplayabilsin.

Peyniri, kalan 1 bardak şekeri ve vanilyayı yüksek devirde robotta iyice karışana dek karıştırıyoruz. Yumurtaları, her birini tek seferde olmak üzere, ekliyoruz. Yoğurdu da ekleyip kek kabına döküyoruz.

Kekimizi 1 saat ortasına bıçak batırdığımızda bulaşmayacak şekilde pişiriyoruz. Misafir gelmeden 1 gün önce yaparsak tat çok güzelleşiyor.

Üstünün sosunu hazırlamak için çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekliyoruz. Dilerseniz tadını arttırmak için biraz da pudra şekeri eklenebilir.

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors