sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

24 Ocak, 2006

Pazar günkü mangal partisi , vişne likörü ve frambuaz soslu sakızlı muhallebi

Pazar günü Boz ailesinin evinde mangal partisine davetliydik. Her davetinde bizleri harika yemekleriyle ağırlayan canım arkadaşım Sevin, yemek öncesinde bu soğuk kış gününde içimizi ısıtacak nefis bir vişne likörü ikram etti. Yanında badem ezmesiyle birlikte arka arkaya bardaklar boşaldıktan sonra Sevin bu likörü kendi yaptığını söyledi . Hemen tarifini aldım ve sevgili Günel ailesi de resim çekimlerini gerçekleştirdi. Vişne zamanı yapılacak olan bu içkinin kışın içimi harika oluyor.






Malzemeler

1 kg vişne ( çekirdekleri çıkartılacak)
1 şişe ( 1\2 lt. ) kanyak

1 şişe(1 lt.) votka

2-3 dal çubuk tarçın

7-8 adet karanfil

Hepsi bir cam kavanozun içinde karıştırılıp, ağzı sıkıca kapatılacak. Karanlıkta, bir mutfak dolabının içinde olabilir 2 ay bekletilecek veee sonra dostlarla keyifli keyifli içilip güzel sohbetler edilecek.....

Frambuaz soslu sakızlı muhallebi

Malzemeler

1 1\2 kg. süt

3 kahve fincanı un ( Türk kahvesi)

6 fincan şeker

6 adet damla sakızı ( havanda dövülüp toz haline getirilecek)

1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için

1\2 bardak frambuaz

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı süt

Yapılışı

Unu tencerede yağsız kavuralım. Ateşten alıp şekeri karıştıralım. Sütü ekleyelim. Ateşten almaya yakın sakızı ekleyelim. ocağın altını kapayıp yağı ekleyelim ve iyice karıştıralım.

Frambuzları robota koyup püre haline getirip, süt ve şekeri ekleyip tekrar hızlı devirde karıştıralım. Muhallebimizi bu sosla soğuduktan sonra süsleyelim.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors