sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

29 Ocak, 2006

Portakal zamanı ve portakallı lezzetler...

myspace Yılın bu zamanı portakallların en güzel olduğu zaman. Şu sıralar tatları harika ...

Ben de portakalın güzel olduğu bu zamanda portakal reçeli ve portakal soslu bir kek yaptım. Şu an portakal reçeli yapmak için en uygun zaman.

Portakal Reçeli



Malzemeler

4 adet washington portakal ( yaklaşık 1 kg.)

1 kg. toz şeker

1 limonun suyu

Yapılışı

Portakalları bütün olarak tencereye koyup yarılarına gelene kadar su koyuyoruz. Portakallar iyice yumuşayana kadar, tencerenin kapağını kapatıp haşlıyoruz. Bu arada su az gelirse daha ekleyebiliriz çünkü portakalları pişirince suyunu dökeceğiz. Çatalı batırıp iyice pişmiş olduğundan emin olduktan sonra tencerenin altını kapatıp suyunu döküyoruz.

Önce yuvarlak dilimlediğimiz portakalları daha sonra istediğimiz büyüklükte kuşbaşı kesiyoruz. Burada dikkat edeceğimiz kabuk ve meyve kısmının bir parçada birarada bulunması. Daha sonra bir kat portakal bir kat şeker şeklinde tencereye koyuyoruz. Kısık ateşte portakal, suyunu salana kadar pişiriyoruz. En son limon suyunu ekleyip biriki taşım kaynatıyoruz.

Portakal soslu sarı kek

Malzemeler

2 yumurta

3 bardak un

2 bardak şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 1\2 bardak süt

1\2 bardak yağ ( 1 dolu çorba kaşığı tereyağı kalanını soya yağı olarak koyuyorum)

1 portakal kabuğunun rendesi

Sosu için

1 bardak şeker

1 çorba kaşığı un

1\2 bardak portakal suyu

2 tepeleme çorba kaşığı tereyağ

Keki yapmak için yumurtaları 5 dakika çırpıyoruz ve şekeri ekliyoruz . Sırayla sütü, yağı ve kabartma tozu, portakal kabuğu ve vanilya karıştırılmış unu ekliyoruz. Yuvarlak, yağlanmış kek kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.

Sosu yapmak için şeker ve unu bir kapta karıştırıp, portakal suyu ve yağı ekiyoruz . Orta ateşte yaklaşık 4 dakika devamlı koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Sosu soğutuyoruz ve kek sıcakken üzerine döküyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors