sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

18 Şubat, 2006

Canım dostlarım ve sucuklu pufidikler...

Bir dosttan daha değerli ne vardır acaba bu dünyada? Üzüntülü anlarınızda ağlamak için size sağlanan yumuşacık bir omuz, sevinçlerinizi ilk duyurmak istedikleriniz, sıkıntılı zamanlarda buluşup terapi yaptığınız, ya da sadece sesini duyup, üç beş dedikodu yapıp sıcacık bir kahveyi paylaştığınız, bazen de çaresiz kaldığınızda akıl hocalarınız... Hemen gülümseyerek aklınıza üç beş ismin geliverdiğini ve sıcacık duyguların içinizi sardığını görür gibi oluyorum. Biz onlarsız yapamayız değil mi...Canım dostlarım hepinizi çok seviyorum... Bugün gerçekten çok duygusallaştım nedeni de sweet kitchen'ımı oluşturduğumdan bu yana bu konuyu açtığım arkadaşlarım bana manen inanılmaz destek sağlıyorlar. Bunun yanında en sevdikleri ve ilginç buldukları tarifleri de, sen bu tarifi beğenirsin bak dene deyip hemen yazıveriyorlar. Hepinize çok teşekkürler...





İşte bu sucuklu pufidik de, isim anası benim, canım çocukluk arkadaşım Lale'nin bir tarifi. Bu kadar basit ve bu kadar lezzetli bir tarif... İçkinizin yanına, brunchlarda, yemek davetlerinizde bir ara sıcak olarak, yapabilirsiniz harika bir tat.

Malzemeler

2 adet hazır yufka

Sucuk

Yapılışı

1 yufkayı tezgaha serip üstüne elinizle bolca su sürüyorsunuz, yufka bayağı ıslak oluyor. Üstüne ince dilimler halinde sucuğunuzu aralıklarla koyup üzerine diğer yufkayı örtüyorsunuz, diğer yufkaya su sürmüyoruz. Türk kahvesi fincanıyla yuvarlak parçalar kesip, sucuklar ortalarına denk gelecek, fırın tepsisine diziyorsunuz. Tepsiyi yağlamaya gerek yok. 200 derecede yaklaşık 5 dakika, yufkalar iyice kızarana kadar pişiriyorsunuz. Puf gibi kabarıyor ve sıcak servis yapıyorsunuz.

3 Comments:

At 2:05 ÖS, Anonymous Adsız said...

merhaba, blogunuzda degisik lezzetler var, hele bu sucuk iyi bir fikir çıtır çıtır.. mmmm... bende bloguma beklerim. sevgiler

 
At 10:24 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

begüm bunlar harika oldu; 2-3 dakika içinde silip süpürülünce bana da teşekkür etmek farz oldu. ellerine sağlık..yasemin i.e.

 
At 12:29 ÖÖ, Blogger Unknown said...

pazar günü ilk işim bunu yapmak olacak cok enfes olacak galıba yapımı kolay ve yagda pısmıoo en guzelıde bu olsa gerek

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors