sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

12 Şubat, 2006

Sevgililer Günü Tatları...Çift renkli kalp kurabiyeler ve şahane hafta sonumuz



Haftasonu kaçamağımız bir harikaydı... Ailece Sapanca'nın mis gibi havasında şahane bir evsahibi olan arkadaşımız Can'ın evinde müthiş keyif yaşadık. Çoğu yerler kara teslim iken bahçede mangal yakmak, yağmur altında yeşillikler arasında yürüyüş yapmak, akşam şömine karşısında keyif ve sohbetler , inanılmazdı. Öyle ki herkes havanın harikalığına inanmaz diye, çünkü Ankara'da yoğun kar olmuş ve herkes yollardayız diye merak içinde kalmışken, ben Sapanca Kırkpınar'daki Elmaköy Sitesi'nin resimlerini çektim ve burada belgeliyorum. Sağol Can Karaburçak her şey mükemmeldi...


Sevgililer Günü'nde sevdiğinize kırmızı tüllere sararak armağan edebileceğiniz kırmızı beyaz kalpli kurabiyeler hazırladım haftasonu.


Malzemeler

200 gr. un
120 gr. tereyağı
80 gr. pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Kırmızı renkli gıda boyası

Yapılışı

Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır ve iki eşit parçaya ayrılır. 1/2 çay kaşığı toz kırmızı boya çok az suyla eritilip hamurun yarısına karıştırılarak iyice yoğrulur. Bu kurabiyeyi yapmak için iki farklı boyda kalp kurabiye kalıbı gerekiyor. Büyük kalpleri beyaz hamurla, küçükleri kırmızı hamurla kesiyoruz. Resimde gösterdiğim gibi beyaz kalbin kenarını küçük kalıpla kenarından kesiyoruz ve kırmızı kalbi yerleştiriyoruz. 150 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.




2 Comments:

At 11:20 ÖS, Anonymous Adsız said...

annecim , yaptığın kurabiyeler gerçekten çok güzeldi. kurabiyelerini tatmış biri olarak herkese yapmayı öneriyorum. sevgililer günü için çok güzel ve romantik bence :)
MELİS

 
At 4:50 ÖS, Anonymous Adsız said...

Sapanca haftasonumuzu ne guzel anlatmissin da yapmis oldugun uzeri kalplerle suslu ici elmali sahane kekini anlatmamissin. Hersey dostlarla paylasildikca guzel, iyi ki varsiniz, Eylulde agaclardan toplayacagimiz ayva armut ve elmalarla bir daha yaparsin artik:)))

Can K

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors