sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

28 Şubat, 2006

Çıtır tavuk bagetler ...

Çocuklar tavuk eti yemeye başladığımıza çok sevindiler ve en favori yemekleri olan fırında yaptığım ve üzeri çıtır çıtır kızarık tavuk butlardan istediler. Canım Gamze'cim bu tavuk yemeğini fast food'a alternatif olarak bana göstermişti. Gerçekten genellikle haftasonları yaptığım bu tavuk çocukların ve tabi bizimde zevkle yediğimiz yemeklerden bir tanesi...

Çıtır tavuk bagetler



Malzemeler

1 paket tavuk baget 700-800 gr (veya kemikleri çıkarılmış but eti kullanılabilir)

2 su bardağı sade mısır gevreği ( robotta iri çekilecek, un haline gelmeyecek)

1\2 tatlı kaşığı çeşnili tuz

1\2 küçük paket süt kreması

1 kaşık soya sosu ( kremaya karıştırılacak)

Yapılışı

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplıyoruz. Bir tabağa krema+ soya sosu karışımını, diğer tabağa içine çeşni tuz karıştırılmış mısır gevreğini koyuyoruz. Tavuk butları önce kremaya batırıp her taraflarını iyice buladıktan sonra mısır gevreğine batırıp her taraflarını iyice gevrekle kapladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat kadar tavuklar iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors