sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

01 Şubat, 2006

Zeytinyağlı karnıbahar

Kışın en sevdiğim sebzelerinden biri olan karnıbaharı zeytinyağlı pişirdim ve portakal suyuyla pişirdiğim zeytinyağlı kerevizden esinlenerek portakal suyu koydum. Sonuç gerçekten başarılı...


Malzemeler

1 adet küçük karnıbahar
2 büyük soğan ( piyazlık doğranmış)
5-6 diş sarımsak
2 büyük havuç ( rendenin kalın tarafından rendelenmiş)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker

1 büyük portakalın suyu

Yapılışı

Zeytinyağını tencereye koyup piyazlık doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayıp ekliyoruz, tuz ekleyip biraz daha çeviriyoruz. Havuçları ekliyoruz. Yıkayıp küçük küçük kopardığımız karnıbaharı ekleyip bir iki sefer çeviriyoruz . Şekeri ve portakal suyunu, 1\2 çay bardağı da su ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp karnıbahar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık servis yapıyoruz ve dereotuyla süslüyoruz.

1 Comments:

At 4:14 ÖS, Blogger Sibel said...

Ne kadar değişik bir tarif! Sebzelerin farklı pişirme yöntemleri çok ilgimi çekiyor, sebzeyle yaşayan biri olarak:) Denemeye değer bir tarif. Oğlunun doğumgününü de kutluyorum içtenlikle!

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors