Onion rings ( kızarmış soğan halkaları)

Kızartma artık hemen hemen hiç yapılmıyor evde. Ancak bazen cuma akşam menüsünde bazı kuralları yıkabiliyoruz. Soğan ve sarımsak bizim evin favori sebzeleri. Tüm yemekler ve soslarda bolca kullanıyorum ikisinide... Bugün de akşam etin yanında hepimizin çok sevdiği onion rings yaptım... Çıtır çıtır çok güzel oluyorlar...
Onion rings
Malzemeler
3-4 adet büyük soğan ( ayıklanmış)
1 su bardağı un
3\4 su bardağı maden suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurtanın akı
tuz
Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyduktan sonra kalın halkalar halinde dilimliyoruz. Dışında 2 sıra soğan kalacak şekilde soğanların iç kısımlarını çıkarıyoruz. Tüm soğanlarımızı bu şekilde hazırlıyoruz. İçleri kullanmadığımız için ben onları küçük yemeklik doğrayıp buzdolabı poşetine koyup deep freeze kaldırıyorum. Başka bir yemek yaparken kullanılmak üzere...
Yumurta akını tuzla kar haline gelip katılaşana kadar mixerda çırpıyoruz.
Un, maden suyu, sıvıyağ,tuz ( ben çeşni tuz ve hardal tozu kullanıyorum) mixerda çırpıyoruz ya da elde telle hızlıca iyice karıştırıyoruz. Koyuca boza kıvamına gelmesi gerekiyor. Elle çırpılmış yumurta akını ekliyoruz. Soğan halkalarını bu karışıma iyice bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Mutlu, sağlıklı ve güzel bir haftasonu dileklerimle...
9 Comments:
kızarmış soğan halkalarını hep dışarıya yemeğe çıktığımız da yerdik.. Burada tarifini görünce sevindim. Yapımı da kolaya benziyor.. Ellerinize sağlık
Sevgiler Aylin
Bitkiselsabun merhaba,
Teşekkürler...Tarifleri deneyince bana da haber ver olur mu? Bu arada senin apple pie tarifine de baktım çok başarılı...
sevgiler
Pandora merhabalar,
Mutfağımı ziyaret ettiğine çok sevindim.Pek çok kişinin beni ziyaret ettiğini biliyorum da böyle bir merhaba demek bile beni çok mutlu ediyor... Benim gibi soğan halkalarını seviyorsan bu tarif gerçekten başarılı... Denersen bana yine yaz olur mu çok sevinirim.
Görüşmek üzere
Begüm
Aylin merhabalar,
Evde yapılmışı bir başka oluyor... Umarım beğenirsiniz...
Sevgiler
Begüm
kardesim bayilirdi bu sogan halkalarina.
ben hint isi yapardim. nohut unu, biraz kimyon, biraz deniz tuzu suyla karisir ve bulamaç haline getirilir. sonra sogan halkalari bulanir, kizgin yaga...
bir de öyle dene derim.
siten hayirli olsun.
sevgiyle,
tijen
Sevgili Tijen Teşekkürler.Tariflerin her zaman farklı ve güzel... Tabi ki diğer tüm tariflerin gibi bunu da hemen deneyeceğim...
Sevgiler
Begüm
Birde bira ile karistirdiklarini duymustum, annem de oyle yapardi. Acaba mayali birseyle karistirmak mi gerekir?
tariF için çok teşekkürLer
gerçekten çok güzeL
eLLerinize sağlık..:D
süper oldu bıraz once nişanlıma yaptım parmaklarını yiyordu :)tesekkurler
deniz
Yorum Gönder
<< Home