Havuçlu çamfıstıklı pilav ve karamel soslu tarçınlı üzümlü kek
Benim en yakın arkadaşlarımdan, kardeşim demek daha doğru olur sanırım, uğur meleğim Gamzecim geçen gün bu harika pilav tarifini yazdırdı bana. Bir arkadaşında yiyip çok beğenmiş ve hemen tarifini almış, ayrıca bana harika yabancı yemek kitapları da göndermiş. Yakında bu kitaplardan da denemelerim olacak. Pilavı akşam yemeğine yetiştirdim, çok keyifle yedik. Karamel soslu kekte tarif defterimin en sevdiğim tariflerinden, tarif mccormick'ten... Baharatlı harika bir lezzeti var, üstünün sosu ise ayrı bir tat... Aromalı kahvenizi yapıp ılık kekinizle afiyetle yiyin...
Havuçlu çamfıstıklı pilav
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1 orta boy soğan ( küçük doğranacak)
1 havuç ( küçük küpler halinde doğranacak)
1 küçük çay bardağı çamfıstığı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
1\4 demet dereotu
tuz
1 1 \2 su bardağı su ( pirinciniz farklıysa ya da pirinci önceden ıslattıysanız su miktarını değiştirebilirsiniz)
Yapılışı
2-3 kaşık sıvıyağ ile soğanımızı kavuruyoruz. Havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Diğer bir tavada çamfıstığını çok az bir sıvıyağ ile kavurup soğan ve havucun içine karıştırıyoruz. Pirinci de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Nane, tarçın,şeker,dereotu ve tuz ekleyip karıştırıyoruz ve suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pilavımızı pişiriyoruz.
Karamel soslu tarçınlı üzümlü kek
Malzemeler
2 su bardağı esmer şeker
1 1\2 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
2 tatlı kaşığı tarçın
1 1\2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı yerhindistancevizi ( nutmeg) ( aktarlarda satılıyor,cevizin küçüğü görünümlü ve küçük rendeyle rendeleniyor)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 bardak süt
3\4 su bardağı soyola ya da sıvıyağ
1\4 su bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
3 yumurta
3\4 su bardağı kuru üzüm
1\2 su bardağı çekilmiş ceviz
Karamel sosu
Malzemeler
1\4 su bardağı esmer şeker
1\4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı krema
1 çimdik tuz
1 su bardağı pudra şekeri
1\2 paket vanilya
Kekin Yapılışı
Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz. Esmer şekeri, unları, tarçını, yenibaharı, yerhindistancevizini, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırıp robota koyuyoruz. Bu karışıma sütü, portakal suyunu ve vanilyayı ekliyoruz ve çırpıyoruz. Yumurtaları da teker teker ekliyoruz ve çırpıyoruz 2 dakika . Üzümleri ve cevizleri elle ekliyoruz. Kek kalıbımıza boşaltıyoruz. 200 derecede yaklaşık 50 -55 dakika pişiriyoruz.
Karamel sosun yapılışı
Esmer şeker, tereyağı, krema ve tuzu tencerede süreki karıştırarak kaynar hale getiriyoruz. Ocaktan alıp hafif soğuttuktan sonra vanilya ve pudra şekerini ekleyip telle çırpıyoruz. Kekimiz soğuyunca üzerine sürüyoruz.
2 Comments:
Yine nefis iki tarif vermişsin Begümcüm, valla şu an karnım çok aç olduğu için kekten çok pilavda kaldı aklım.. Pirinç pilavını normalde pek sevmiyorum ben, ama böyle sebzeli olunca da çok hoşuma gidiyor! Ellerine sağlık.
Baban için de nefis bir pasta yapacağına eminim, merakla bekliyorum:)
bu nasıl bi kek böyle harika canım istedi valla www.blogcu.com/dileks
Yorum Gönder
<< Home