sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

03 Nisan, 2006

Yeni tost makinem, ıspanak salatası ve patatesli kek

Günlerce ihmalden sonra bugün bloguma yeniden yazmaya başlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlerle paylaşacak pek çok resim ve anlatacaklarımın bir kısmını bugün yazıyorum. Sevgili arkadaşım İnci'nin eşiyle kısa süreliğine gittiği Hollanda gezisinden bana getirdiği hediyemi anlatmak istiyorum önce. O kadar beğendim ki anlatamam... Eski zamanlarda hatırlarsanız ocak üstünde ekmek kızartmak için döküm aletler vardı, ekmeği arasına koyarsınız, ocağın üstüne hoop iki dakikada kızarmış ekmeğiniz hazır. İşte yeni tost makinem böyle birşey amaaaa iki tost ekmeği dilimini ve arasına peyniri koyuyorsunuz ocağın üstüne ... Tostun üstünde kalpler çıkyor ve bir de I luv yu yazısı ... Muhteşem bir şey... Sevdiklerinize sabah yaptığınız kalpli tostlar... Zaten tost yemeğe bayılırım böylesine ne demeli .

Sağol canım arkadaşım bu şirin şeyi mutfakla ilgili herşeye meraklıyım diye bana oralardan çantanda taşıdığın için...










Bu tarif İnci'nin çok lezzetli, doyurucu ve aynı zamanda rengarenk bir salata...

Bulgurlu ıspanak salatası

1 çay bardağı köftelik bulgur

350-400 gr. kuzu ıspanak

1\2 demet yeşil soğan

1\2 demet dereotu

1\2 demet maydanoz

1 çay bardağı pancar turşusu

1 çay bardağı salatalık turşusu

Küp küp kesilmiş beyaz peynir

1 çay bardağı nar tanesi

Sosu

Balzamik sirke, limon, sızma zeytinyağı, nar ekşisi, tuz bir kavanoza dilediğiniz miktarda konur kapağı kapatılıp malzemenin iyice karışması için çalkalanır.


Yapılışı

1 çay bardağı bulguru 1 çay bardağı su ile ıslatıp kabarması için bir kenara koyuyoruz.

Diğer malzemelerimizi ufak ufak doğrayıp salata kasesinde karıştırıyoruz. Sos ile salatamızı tatlandırıp nar taneleri ile salatayı süslüyoruz.




Patatesli kek

Patatesli kekim tuzlu kek tariflerim arasında favorilerimden. Yeşilliklerin kattığı koku ve aroma, soğanın lezzeti ve patateslerin verdiği yumuşacık ağızda dağılan bir yapı... Çay saatleriniz ya da brunchlarınız için tavsiye ederim...


Malzemeler

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 demet dereotu ( robotta çekilecek ya da çok ince doğranacak)

1 demet maydanoz ( robotta çekilecek ya da çok ince doğranacak)

1 orta boy soğan ( rendelenecek)

3 orta boy patates ( küçük küpler halinde doğranacak)

Tuz, karabiber, acı kırmızı pul biber

Yapılışı

Fırını 200 dereceye ayarlıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp unluyoruz.Yumurtaları çırpıyoruz. Yoğurt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.

Küp küp doğranmış patatesleri, rendelenmiş soğanı, incecik kıyılmış dereotunu ve maydanozu ayrı bir kapta karıştırıp içine 2 tatlı kaşığı tuz, 1er tatlı kaşığı karabiber ve pul biber katıp iyice harmanlıyoruz ve kek hamurunun içine bu karışımı elle karıştırıyoruz.

Kek kalıbımıza harcı boşaltıp, 200 derecede 30 -35 dakika pişiriyoruz.

6 Comments:

At 6:43 ÖS, Anonymous Adsız said...

tost makinesine bayıldım,ne kadar da anlamlı bir hediye.güle güle kullanın.Tarifler de bir o kadar güzel.Ellerinize sağlık.

 
At 8:21 ÖS, Blogger begüm said...

Ece merhabalar,

Tost makinem ne şeker değil mi... Teşekkürler, görüşmek üzere

Sevgiler,

Begüm

 
At 11:09 ÖS, Blogger Hülya YILMAZ said...

tarifler de çok güzel de... ben tost makinesine bayıldım.
mutlu günlerde kullan.

 
At 5:40 ÖS, Anonymous Adsız said...

Merhaba Ece,

Patatesli keki dun pisirdim. Hem sicak hem de soguk haliyle cok lezzetli, yapmasi da kolay bir tarif.

Tarifi bizlerle paylastigin icin cok tesekkurler.

 
At 1:16 ÖÖ, Blogger begüm said...

Özlem merhabalar,

Keki beğendiğinize çok sevindim, afiyetler olsun. Görüşmek üzere,

Sevgiler

Begüm

 
At 5:56 ÖS, Anonymous Adsız said...

Merhaba Begum,

Isim karisikligi icin cok ozur dilerim. Kusura bakma.

Tarif icin tekrar tesekkurler.

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors