sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

23 Mayıs, 2006

Çilekli pasta

Sıcaklar bir anda bastırdı... Ankara'da dün ve bugün yaşanan Temmuz sıcakları hepimizi şaşkına çevirdi...Ankara havası genelde böyle, soğuk yağışlı günlerden şöyle ılık bahar havasını yaşayarak sıcak yaz günlerine hazırlanmak yerine doğrudan yaz sıcaklarına geçiyoruz ...

Bende haftasonu yaz sıcaklarında yaptığım ve çok sevdiğimiz, herkesin bunun içinde dondurma mı var dediği buz gibi bu çilekli pastayı yaptım... Çikolatalı bisküviler, krema ve çilek... Denemeniz tavsiye olunur. Yapımı gayet kolay, sadece 5-6 saat önce yapmak ve dolaba koymak gerekiyor ki bisküviler sosunu çekip yumuşayıp tam kıvamına gelsinler.

Çilekli pasta





Malzemeler

  • 1\2 kg çilek ( üstünün süslemesine biraz ayırdıktan sonra kalanlar minik ve ince doğranacak)
  • 1 küçük kutu krema ( 200 ml.)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı çilek reçelinin suyu
  • 28 adet Eti kakaolu bisküvi
  • 1 poşet krem şantiy
  • 1\2bardak süt

Yapılışı

Bir kasede mixerla krema, pudra şekeri ve vanilyayı iyice tepecikler oluşana kadar çırpıyoruz.

Bu karışımın içine elle çilekleri ve reçeli karıştırıyoruz. Bir adet bisküvi alıp üzerine bir yemek kaşığı kadar krema karışımı koyup üstüne diğer bisküviyi koyup hafifçe bastrırıp birbirlerine yapışmasını sağlıyoruz ve 6 tane bisküviyi bu şekilde üst üste koyup en üste 7.bisküviyi koyup sos koymuyoruz. Böylece 28 bisküvimizle 4 adet 7 şer bisküvili kule oluşturuyoruz.

Servis yapacağımız tabağa kuleleri yan yatırıp arka arkaya diziyoruz. IIIIIII şeklinde ve araları krema böyle 4 adetini arka arkaya servis tabağımıza diziyoruz.

Diğer tarafta 1 poşet kremşantiy'i ( kutulardan iki poşet çıkıyor bir tanesini) 1\2 bardak sütle çırpıyoruz ve kıvamlı bu kremşantiyle bisküvilerin üzeri düzgün bir hale gelene kadar sürüyoruz ve pastamızı buzdolabında en az 6 saat kadar bekletiyoruz. Servis yaparken çileklerle süslüyoruz.

11 Comments:

At 3:16 ÖS, Anonymous Adsız said...

Begüm Hanım,

Tarifiniz harika görünüyor. Lütfen, dizilişini daha detaylı anlatabilir misiniz? Yapmayı düşünüyorum.

sevgiler

Çiğdem

 
At 8:28 ÖS, Blogger begüm said...

Çiğdem Hanım merhabalar

Teşekkürler tarifleri beğenmenize çok sevindim. Bu pastayı yaparken resimlemediğime bende üzülmüştüm. Yapılışını anlatmak zor oldu. Resimlerle anlatım işi çok kolaylaştırıyor. Şöyle anlatayım 7 tane bisküvi aralarına krema koyuyorsunuz, 4 adet böyle 7 bisküvili kule ( krema sürüp üstüste koyuyorsunuz bisküvileri sadece en üsttekine krema sürmüyorsunuz) sonra hazırladığınız bu kuleleri yana çevirip arka arkaya bir rulo oluşacak şekilde diziyorsunuz.

Umarım yardımcı olabildim, kolayca yaparsınız...

Sevgilerimle
Begüm

 
At 12:09 ÖÖ, Blogger Nezaket said...

Begumcugum, cok pratik bir pasta olmus canim, ellerine saglik. Ani yaz misafirleri icin ideal...

 
At 10:21 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Begüm Hanım anlatımınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok hafif ve şık bir tarif. Sizin sessiz takipçinizim. Enerjinize ve tariflerinize bayılıyorum.

Sevgilerimle

Çiğdem

 
At 3:55 ÖS, Blogger begüm said...

Çiğdem Hanım

Ben teşekkür ederim yorumlarınızı gönderdiğiniz için... Sessiz takipçilerim var herhalde ama inanın sizlerden duyum almak bizi çok motive ediyor.Bloga yazılarımızı tariflerimizi koyuyoruz ve sonra ne tepki alıyor,yapılıyor mu insanların hoşuna gidiyor mu bunları anlamamız için sizin yorumlarınıza ihtiyacımız var. Böyle sizinki gibi mailler emeklerimizin yerini bulduğunu gösteriyor ve çok mutlu ediyor.

Sevgilerimle
Begüm

 
At 3:56 ÖS, Blogger begüm said...

Nezaket merhabalar

Gerçekten pratik ve tadı çok hoş...Belki bir pazar denersin...

Sevgilerimle

Begüm

 
At 6:43 ÖS, Anonymous Adsız said...

CANIM HARİKA OLMUŞ PASTANDA DİĞER TARİFLERİN GİBİ BÜTÜN SİTENİ GEZDİN ENFESS YİYECEKLER VAR SEVGİLERİMLE

 
At 12:13 ÖÖ, Blogger Hülya YILMAZ said...

hem pratik hem de leziz. teşekkürler tarif için...

 
At 12:30 ÖS, Blogger begüm said...

Merhabalar,

Dileks çok teşekkürler... Tarifleri beğendiğine sevindim.

Görüşmek üzere sevgiler

Hülya Hanım merhabalar

Umarım iyisiniz bu aralar ailedeki sağlık problemleri nedeniyle tadım tuzum kalmadı. Bloglara da hiç bakamaz oldum. Rica ederim beğenmenize çok sevindim.

Sevgiler
Begüm

 
At 2:25 ÖS, Anonymous Adsız said...

slmlar ben hollandadan gul,bende sizin sessiz takipcilerinizdenim hergun mutlaka sayfanizi takip ederim,bu gercekten super bir pasta hemen denemeliyim,ellerinize saglik,basarilarinizin devamini dilerim.sevgilerimle.

 
At 3:18 ÖS, Blogger begüm said...

Sevgili Gül merhabalar,

Çok çok teşekkürler... Böyle dünyanın dört bir yanına ulaşabiliyor olmak harika bir duygu. Yorumunuz için sağolun, görüşmek üzere sevgilerimle.

Begüm

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors