sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

06 Mayıs, 2006

Sarımsaklı tepsi kebabı

Cumartesi günü yani bugün İstanbul dönüşü her zaman yaptığımız gibi Bolu dağındaki kasabımıza uğradık ve bir iki ay yetecek kadar et alışverişi yaptık. Etlerin tadı Ankara'da yediklerimize göre oldukça farklı. Etleri deepfreeze de saklıyorum ve yapılan yemeklerin tadı bir başka oluyor.

Bugün yaptığım kebabı ağız tadına çok güvendiğim sevgili arkadaşım Jale Savran verdi. Jale her görüştüğümüzde bana biriki bomba gibi tarif yazdırır ayaküstü. Bunu mutlaka yap nefis diye...O kadar lezzetli ve pratik bir yemekki kapışıldı ve yarına tekrarı istendi. Sevgili arkadaşımız Mutlu da bizde yemekteydi ve o kadar beğendi ki tarifini kendi yapmak üzere detaylı şekilde aldı benden. Öyle bir telaş içinde tüketildiki lavaş dilimleriyle ve yoğurtla hazırladığım tabakların resmini çekme fırsatım bile olamadı...

Tepsi kebabı piştikten sonra dilimleyerek servis yapılıyor. Evde hazırda ne varsa, benim deep freeze de lavaş vardı ( genelde eve kebap ısmarladığımız zamanlarda fazla kalan lavaşları ikiye kesip deep freeze atıyorum, gerçekten köftelerin etlerin yanında çok işe yarıyor sonradan), bazlama da güzel olur, tost makinesinde ısıtılıp tabakların kenarına konuyor, bir iki yemek kaşığı yoğurt ve kebap dilimi harika bir tabak oluşturuyor.

Sarımsaklı tepsi kebabı

Malzemeler

600 gr. kıyma

2 tatlı kaşığı tuz ( tuz miktarı tercihinize göre değişebilir)

1 dolu tatlı kaşığı karabiber

6-7 büyük diş sarımsak ( rendeliyoruz ya da dövüyoruz)

2-3 adet domates

5-6 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı biber salçası ( 1 kaşığı domates salçası olabilir)

1\2 bardak su

Yapılışı

Fırını 230 dereceye ayarlıyoruz. Kıymayı bir kaba koyuyoruz. Tuzu, karabiberi, sarımsağı
ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Yağladığımız yuvarlak borcamın altına bastırarak yayıyoruz kıymayı.



Kıymanın üzerine yuvarlak halkalar halinde kestiğimiz domatesleri ve biberleri yerleştiriyoruz. Salçayı hafif tuzlayıp suyla seyreltiyoruz ve kıymanın üstüne döküp fırına sürüyoruz. 230 derecede 20-25 dakika kadar pişiriyoruz ve işte kebabınız hazır...


4 Comments:

At 8:25 ÖS, Anonymous Adsız said...

Hem çok pratik hemde lezzetli görünüyor.. Biz de Ankara-Istanbul arası çok yolculuk yapıyor ve birçok ihtiyacımızı Bolu dağındaki merkezlerden karşılıyoruz. Ancak et almak hiç aklıma gelmemişti. Alışveriş yaptığınız kasaptan memnun olduğunuza göre isim verebilirmisiniz.. Teşekkürler..Eren

 
At 8:28 ÖS, Blogger Nezaket said...

Begumcugum, hosgeldin. Cok severim boyle kebap turu yemekleri. Eline saglik, gorusmek uzere...

 
At 12:39 ÖÖ, Blogger Hülya YILMAZ said...

bugünlerde blog gezmeye korkuyorum. her gördüğüm tarifi yapmak istiyorum. üstelik bir taraftan da diyet yapmaya çalışıyorum.
e ne yapalım bir ara da bu denenecek...

 
At 11:28 ÖÖ, Anonymous gulfemsultan said...

eşim çok sever böyle etli yemekleri. ellerinize sağlık. hemen denenmeli.

 

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors