Seyahatim ve çilek reçelli rulo...
Harika bir tatilin ardından günlük tempoma dönüş... Çektiğim resimlerden tahmin edeceğiniz gibi Londra'da geçirilen bol koşturmacalı, maceralı, yorucu bir o kadar da renkli geçen dört gün. Kendi görüntülediğim şehir manzaralarının bir kısmını blogumda sizlerle paylaşmak istedim. Londra'da çok da sık dört gün üst üste bu mevsimde güneşli, ılık günler yakalamak da bizim şansımız oldu... Bol bol sokaklarda yürüyerek dolaşma, üstü açık iki katlı otobüslerle şehir turu yapmaca ve Hyde Park'da mis gibi havada gezintiler harikaydı. Tüm bunların yanısıra geçici süre British Museum'da açılan Michelangelo'nun sanat hayatının tarih içindeki gelişimini kronolojik olarak çizdiği eskizler eşliğinde sunan çok özel bir serginin bizim seyahatimize denk gelmesi ve Jeremy Irons'un başrolde oynadığı bir tiyatro oyununu canlı izlemek bu dört günün en sevdiğim ve etkilendiğim anlarıydı. Tabi bu arada birçok güzel yemek kitapları da aldım önümüzdeki günlerde tarifleri burada yazılmak üzere...
Bugün yapımı çok kolay olan ve çay saatlerinizde ya da brunchlarda hemen yapabileceğiniz bir tarif veriyorum. Ben rulonun içine çilek reçeli kullandım ama siz sevdiğiniz herhengi bir reçel ya da marmeladı kullanabilirsiniz. Ben de bir daha sefere böğürtlen reçeli ile yapmayı aklıma koydum...
Çilek reçelli rulo
Malzemeler
3\4 su bardağı kekun ( kendinden kabaran hazır unlardan) (90 gr.)
3 yumurta
3\4 su bardağı şeker
1\2 su bardağı herhangi bir reçel ( içindeki taneleri kolay sürülsün diye spatula ile ezilecek)
Yapılışı
Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlıyoruz. 30 x 25 x 2 cm'lik kalıbı yağlayıp altına yağlı kağıt seriyoruz.
Kekunumuzu fazlaca havalansın diye 3 kez elekten geçiriyoruz.
Yumurtaları 5 dakika kadar mixerda çırpıp 1\2 su bardağı şekerimizi ekleyip tekrar 5 dakika çırpıyoruz . Karışıma unu elle ve hızlı bir şekilde karıştırıp, kalıba boşaltıp 10-12 dakika pişiriyoruz.
Kek boyutlarında küçük mutfak havlumuzun üstüne yağlı kağıt serip üstüne kalan şekeri döküyoruz ve pişirdiğimiz dikdörtgen hamuru sıcakken altındaki yağlı kağıttan sıyırıp bu şekerlenmiş yağlı kağıdın üstüne koyup rulo yapıp 5 dakika bekletiyoruz. Daha sonra ruloyu açıp içine reçeli sürüyoruz ve tekrar rulo haline getirip soğutuyoruz ve dilimleyip sevis yapıyoruz.
8 Comments:
Begumcugum, hosgeldin, sefalar getirdin. Resimleri ne iyi yapmissin da koymussun bloguna ustelik birde tarif bile eklemissin, bravo gercekten. ellerine saglik, hepsi cok guzeller...
Nezaketcim merhabalar,
Sizleri ve de blogumu özledim... Yarın yine haftabaşına kadar gidiyorum. Neyse dönüşte artık yepyeni tarifler eklerim.
Öpüyorum, görüşmek üzere
Begüm
kırmızı arabaya bayıldımmmmmmmmm:)heeeeeee bide tatlıdanda istiyorummm:P
Merhabalar vintage biscuit,
Taksiye bende bayıldım ve dolayısıyla sokakta herşeyin resmini çeken Japonlar gibi makineme atlayıp çektim...
Sevgilerimle
Begüm
Merhaba Begüm,
Uzun zamandir yorum yazamadim, paskalya tatilinde evimi degistirdim, gectigimiz haftada Ege Üniversitesindeyken esimin ev arkadasi ve Antalya da liseyi birlikte okuduklari kankasi, Eskisehirden Gastro-Entroloji uzmani olarak bir kongreye geldi, Türkiye nin diger sehirlerinden doktorlarla birlikte, ona biraz Viyana yi gezdirdik,sende bu arada Londra ya gitmissin, güzel fotograflar cekmissin, bakarsin yolun bir gün Viyana ya da düser,hoscakal TUBA
sayende Londra'yı gezmiş olduk. "London's eye" değil mi o...
bu arada pasta da nefis görünüyor. hemen şimdi defterime geçecek...
Tuba merhabalar,
Ev taşımak en zor işlerden biri. Gezim çok güzel bir okadar da yorucuydu. Viyana en çok görmek istediğim şehirlerden ... Belki bir gün görüşürüz.
Sevgiler
Bu aralar seyahatler nedeniyle blogumu iyice ihmal ettim,sizlere bile geç cevap verebildim kusura bakmayın. İstanbuldan yeni döndük.
Hülya Hanım valla resim çoktu da bloggera resim yükleme işi bu aralar öyle çok vakit alıyor ki ancak bu kadar koyabildim. Evet resimdeki görüntü London eye. Pastayı ben seviyorum, çok da pratik umarım seversiniz.
Sevgilerimle
Yorum Gönder
<< Home