sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

17 Mayıs, 2006

Ye # 10 Çilekli Pay ve ev yapımı çilekli dondurma

MySpace Layouts




Bu ayki etkinliğimizin konusu çilek ve evsahibimiz Tuğçe'ydi.

Çilek tadı, kokusu, rengi ile tatlıların vazgeçilmezi ... Ayın etkinliği için çileği seçen Tuğçeye teşekkürler...

Çilek etkinliği için tariflerim arasından iki tanesini yapmaya karar verdim. Bunlardan ilki Magnolia Bakery'nin çilekli payı. Yapımı oldukça kolay, görüntü ve tadı harika oluyor... Pay tabanı cheesecake benzeri . Taban hamuruna konan ceviz tadı çok güzelleştiriyor...

Evde kendi yaptığınız çilekli dondurmanın tadı bir başka oluyor desem... İkram etmesi de yemesi de çok zevkli...

Çilekli pay

Çilekli payın tabanı cheesecake gibi yapılıyor ve sadece 12 dakika pişiriliyor. İç dolgusu ise pişmiyor...

Malzemeler

1\2 su bardağı eritilmiş tereyağı

1 1\4 su bardağı robotta ince çekilmiş Eti Burçak bisküvi

1\2 su bardağı ince çekilmiş ceviz

( daha önceki postlarda da yazmıştım, cevizi çekmeden önce 180 derece fırında 15 dakika yağlı kağıt üzerinde pişirip sonra kullanıyoruz.)

1\4 su bardağı esmer şeker

Dolgusu

2 paket Pınar beyaz

1 su bardağı pudra şekeri

1\4 su bardağı yoğurt ( süzme yoğurt ya da yoksa yoğurdun katı kısmı kullanılacak)

1 paket vanilya

Üstünü süslemek üzere 1\2 kg. çilek ve dilediğiniz miktar çilek jölesi.

Yapılışı

Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Tabanı yapmak için tüm taban malzemesini bir kapta karıştırıp yağladığımız cam pay kabının altına döşüyoruz (20 veya 23 cm). 180 derece fırında 12 dakika pişirip, soğumaya bırakıyoruz.

Diğer tarafta peynir ve pudra şekerini krema haline gelene kadar 5 dakika çırpıyoruz ve yoğurtla ve vanilyayı ekleyerek iyice karışana dek çırpıyoruz. Dolgu malzemesini pay tabanı soğuyana kadar buzdolabına koyup soğutuyoruz.

Taban iyice soğuduktan sonra dolguyu düzgünce üzerine sürüp ikiye kesilmiş çileklerle her yerini dekoratif bir şekilde kaplıyoruz. Ben çilekleri iki dolu yemek kaşığı çilek jölesini az sıcak suyla eritip çilekleri bu karışıma batırıp öyle dizdim payın üstüne. Jöleyi daha da çok ya da hiç kullanmayabilirsiniz... Payın en az 8 saat buzdolabında bekletilmesi gerek böylece dolgusu giderek lezzetleniyor.

Ev yapımı çilekli dondurma

Sıcak yaz günlerinde, çileklerin harika olduğu bu ay hazırlayıp deep freeze'e depoladığınız çilekli dondurmalarınızı yemek ve ayrıca ikram etmek çok keyifli oluyor....

Malzemeler

3 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı tuz

1 1\2 su bardağı toz şeker

3 bardak süt

3 büyük yumurta

3 1\2 su bardağı robotta püre haline getirilmiş çilek

1 yemek kaşığı limon suyu

1 1\2 bardak krema

1 paket vanilya

Yapılışı

Bir tencereye unu, tuzu, şekerin bir bardağını karıştırıp üzerine sütü ekliyoruz. Orta ısıda karışım koyulaşana kadar karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.

Başka bir kapta tel çırpıcıyla yumurtaları biraz elle çırpıyoruz. Sıcak muhallebiden 1 su bardağı kadarını yumurtalara azar azar yedirererek ekliyoruz. Daha sonra yumurtalı karışımı azar azar akıtarak muhallebiye ekliyoruz ve devamlı karıştırarak düşük ateşte karışım iyice koyulaşana kadar pişiriyoruz. Karışımın kaynamamasına dikkat ediyoruz. Karışımı ocaktan alıp soğutuyoruz. Soğuturken 5 dakikada bir karıştırıyoruz.

Diğer tarafta püre haline getirilmiş çilekleri 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve kalan 1\2 su bardağı şekerle karıştırıp buzdolabına koyuyoruz ve en az 20 dakika bekletiyoruz. Bu aromaların karışmasını sağlıyor...

Daha sonra muhallebi, krema, vanilya ve çilek karışımını büyük bir kapta elle iyice karıştırıp deep freeze'de hangi kaplarda saklayacaksak ona boşaltıp deep freeze kaldırıyoruz.

3 Comments:

At 5:12 ÖS, Anonymous pinar said...

Merhaba
çilekli pay daki malzemeler arasında 2 paket Pınar Beyaz var. Bu bildiğimiz beyaz krem peynir öyle değilmi? Tarifi deneyeceğim o yüzden emin olmak istedim
sevgiler

 
At 10:10 ÖS, Blogger begüm said...

Sevgili Pınar merhabalar,

Evet beyaz krem peynir kullanıyorsunuz. Şekerle iyice krema haline gelinceye kadar çırpılıyor. Umarım beğenirsiniz...
Görüşmek üzere,

Sevgiler
Begüm

 
At 12:06 ÖÖ, Blogger begüm said...

Sevgili Pınar beyaz pastörize taze peynir kullanıyorum. Tekrar tam kutunun üzerinde yazanı sana aktarayım istedim...

Sevgiler

begüm

 

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors