sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

26 Haziran, 2006

Dondurma kaselerim ve zeytinyağı...

Hastalıklar, mezuniyetler, sevinçler, heyecanlar, sınavlar, okul telaşları dolu hızla akan günler bloguma birşeyler eklemek için bende hiç vakit, moral ve ruh hali bırakmadı desem...

Bugün artık kaç zamandır sizlerle paylaşmak istediğim birçok hoşuma giden yaz sunumları arasından yazın en sevilen ferahlatıcısı dondurmayı misafirlerimize sunarkan ya da evde yerken değişiklik neler yapabiliriz benden iki farklı sunum sizlere...

Ayrıca sağlık kaynağı zeytinyağını değişik tariflerinizde margarin ya da tereyağı yerine kullanmak isterseniz tereyağı yerine ne kadar zeytinyağı kullanmanız gerektiğini araştırdım ve bugün yazıyorum, faydalanacağınızı umuyorum ve uzun zamandır birçok tarif deneyerek seçtiğim Filipo Bario'nun bir tarifi , zeytinyağı ile tart hamuru yaptım sonuç çok başarılı, bilgilerinize. Yaptığım incirli tartın tarifini yarın yazacağım.

Dondurmamızı ikram edereken ilk sevdiğim sunum şekli dondurma koyduğumuz kabın ağız kısmını eritilmiş çikolata ile kaplamak. Bunun içinde geniş bir kabın içinde ben mari usulü ya da mikrodalgada bitter çikolatayı eritiyoruz. Biraz soğuttuktan sonra dondurma kabını ters çevirip ağız kısmını çikolaya batırıyoruz. Sonra ayrı bir kaba iri şekilde robottan çektiğimiz fındık kırıklarını doldurup dondurma kabını çikolatadan sonra fındıkların içine batırıyoruz.

İkinci sunum şekli de çok sevimli biraz uğraştırıcı ama değiyor inanın. İrice limonları alıp güzelce yıkıyoruz alt kısımlarındaki sivri kısmını bıçakla kesiyoruz ki düz durabilsin. Daha sonra limonları yarısından biraz daha yukarı gelecek şekilde ortasından bölüp içlerini kabak oyar gibi iyice oyup çıkarıyoruz. Limonların ağzını şekere batırıp deep freezede taşlaşana kadar donduruyoruz ve dondurma sunulacağı zaman çıkarıp içine dondurmayı dolduruyoruz. Dondurma kaplarını buz kırıklarıyla doldurup dondurma doldurulmuş limonları ortasına yerleştiriyoruz.



Tariflerimizde margarin ya da tereyağı yerine zeytinyağını ne ölçüde kullanmamız gerekiyor derseniz işte ölçüler :

Tereyağı\margarin ................. zeytinyağı

1 yemek kaşığı ................................2 1\4 çay kaşığı

1\ 4 su bardağı ...............................3 yemek kaşığı zeytinyağı

1\3 su bardağı ................................1\4 su bardağı

1\2 su bardağı ................................1\4 su bardağı+2 yemek kaşığı

2\3 su bardağı ................................1\2 su bardağı

3\4 su bardağı ................................1\2 su bardağı+1 yemek kaşığı

1 su bardağı .....................................3\4 su bardağı

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors