sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

19 Temmuz, 2006

Kırmızı biberli brokoli salatası ve şeftalili kek


Kırmızı biberler ve brokoli birbirine çok yakışıyor , iceberg salatayla ve sosla çok lezzetli ve güzel bir salataya dönüşüyorlar... Şeftalinin en güzel zamanı şimdi bizim evde başka meyve yenemez oldu şeftali dışında. Şeftali ile yapılan kek ve tatlıların tadına da doyum olmuyor...

Kırmızı biberli brokoli salatası



Malzemeler

1\2 kg brokoli ( sapları kesilerek küçük çiçeklerine ayrılmış)

1 adet küçük iceberg salata

3 adet kırmızı biber ( çekirdekleri çıkarılmış ve ince halkalar şeklinde doğranmış)

3 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı hardal

tuz

2-3 diş sarımsak

6 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 dal maydanoz ( ince doğranmış)


Yapılışı

Sirke, hardal, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozu sos kabında ya da küçük bir kavanoza koyup iyice çalkalayarak karıştırıyoruz.

Bir tencereye 1 lt. kadar su doldurup 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatıyoruz. Brokoli çiçeklerini kaynar suya atıp en fazla bir dakika kadar tutuyoruz ve sudan çıkarıp diğer bir kaptaki soğuk suyun içine atıp sonra süzüyoruz. Böylece brokoliler renklerini kaybetmeyip parlak yeşil hallerini koruyorlar.

Salata kabımızda doğradığımız iceberg, kırmızı biberler ve brokoliyi karıştırıp sosu ekliyoruz ve tekrar iyice karıştırıyoruz.

Şeftalili kek


( Keke normalde sos dökmüyorum. Haftasonu yaptığım diğer bir tatlının sosu artınca bunu şeftalili kekin üzerine döktüm (: )

Malzemeler

4 yumurta

2 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

2 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

1 çaykaşığı tuz

1/4 su bardağı portakal suyu

1 paket vanilya

şeftalili iç malzemeleri

2 su bardağı dolusu ince dilimlenmiş şeftali

1\2 su bardağı dövülmüş ceviz

1/4 su bardağı şeker

2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Yumurtaları çırpıp, şeker ve yağı ekliyoruz. Un, tuz, kabartma tozu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Vanilya ve portakal suyunu ekliyoruz.

Şeftali dilimlerini şeker , ceviz ve tarçınla karıştırıyoruz .

Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. 26 cm.lik kek kalıbımızı yağlıyoruz ve unluyoruz. Kek karışımının 1\3'ünü yağlı kek kalıbına döküp üzerine şeftali karışımının 1\3'ünü yerleştiriyoruz. Böylece diğer katları da yapıyoruz ve şeftali karışımı en üste geliyor. Fırında 1 saat pişirip arada bıçak batırarak kontrol ediyoruz.

3 Comments:

At 1:23 ÖS, Blogger Damak Tadı said...

Selamlar,

Muhteşem gözüküyor kekiniz.Şöyle bir dilim uzatsanızda arkadaşlarla
çayın yanına eşlik yapsak ne dersiniz.)))

harikasınız ellerinize sağlık.

sevgiler

 
At 11:14 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

merhaba, delikli değil de normal kek kalıbı kullanılırsa ölçüsü ne olabilir.sevgiler.
günay

 
At 12:00 ÖS, Blogger begüm said...

Günay Hanım merhabalar,

Bu kek tarifi 26 cm'lik yuvarlak kalıp için ,4 yumurtalı büyükçe bir kek oluyor. Dikdörtgen kabınızın ölçüsünü bilmediğimden şu öneriyi getirebilirim, kabınızın ölçüsü küçük ve orta boysa yarım ölçü olarak yapabilirsiniz.

Sevgilerimle
Begüm

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors