sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

03 Temmuz, 2006

Patlıcanlı spagetti


Patlıcan bizim mutfağın en sevilen sebzelerinden. Her türlüsü seviliyor... Foodnetworkte görüp de ilham aldığım tarif hem kolay yapılıyor hem de çok lezzetli. Patlıcanlar zeytinyağı, tuz, sarımsak ve karabibere bulanıp fırında yağlı kağıt üzerinde pişiriliyor ve hazırlanan sos makarnaya karıştırılıp patlıcanlar ve parmesanla servis yapılıyor...

Bu şekilde fırınlanan patlıcanlar çok lezzetli oluyor hem yağda kızarmış halinden çok daha sağlıklı oluyor hem de aynı tadı yakalıyorsunuz ( bence yağ çekmediğinden çok daha lezzetli oluyor). Bu şekilde fırınladığınız patlıcanları yemeklerinizde her şekilde kullanabilirsiniz.

Patlıcanlı spagetti




Malzemeler

  • 2 küçük ya da 1 normal boyda patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı

domates sos için

  • 1 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 büyük domates ( rendelenmiş)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 yaprak taze fesleğen
  • rendelenmiş parmesan peynir
  • 1\2 paket haşlanmış makarna

Yapılışı

Patlıcanları alaca doğrayarak ince halkalar halinde kesiyoruz. Geniş bir kaseye patlıcanları koyup üzerine tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı koyup elimizle iyice buluyoruz. Yağlı kağıt kapladığımız fırın tepsisine tek sıra halinde diziyoruz patlıcanları ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika ya da çatal batırdığınızda iyice yumuşayana dek pişiriyoruz.

Diğer tarafta bir tavaya zeytinyağını koyup ince ince doğradığımız soğanı ve sarımsakları kısık ateşte iyice pişiriyoruz. Domatesleri, tuz ve karabiber ekleyerek koyulaşana dek pişiriyoruz. Fesleğen yapraklarını ince doğrayarak ekliyoruz. Haşladığımız spagetti makarna ile sosun bir kısmını karıştırıyoruz. Patlıcanları makarnanın üzerine yerleştirip sosun kalanını üzerine döküyoruz ve rendelediğimiz parmesan peynirini üstüne döküyoruz ve servis yapıyoruz.

8 Comments:

At 10:09 ÖS, Anonymous Adsız said...

Sayfaniza tesadüfen girdim iyide oldu,cok degisik tarifler var.ayrica makarna sosuyla cok sik olmus,paylasiminiz icin tesekkürler banada beklerim.
http//www,blogcu.com.baharcicegi

 
At 11:31 ÖS, Blogger tata said...

Ben de gecengün patlicanlari ayni usülle firinladim, cok güzel oldular. Fakat simdi baktim sen sarimsak da koymussun, yarin da öyle deneyecegim, tesekkürler tarif icin.

 
At 10:28 ÖÖ, Blogger begüm said...

Baharçiçeği merhabalar,

Sweet kitchen'a hoşgeldin, her zaman beklerim... Bu yemek hem şık hem de gerçekten çok lezzetli oluyor eğer patlıcan seviyorsan...

Sevgilerimle
Begüm

 
At 10:30 ÖÖ, Blogger begüm said...

Tata merhabalar,

Bu fırın patlıcank,lara ben de bayılıyorum sarımsak çok lezzet katıyor, bir dene bakalım banada haber ver olur mu...

Sevgilerimle

Begüm

 
At 2:07 ÖS, Blogger tata said...

Bugün sonucu alabildim, mükemmel! Bundan böyle sarimsaksiz yapmam.
Sevgiler

 
At 11:43 ÖS, Blogger begüm said...

Tata sevindim... Bende bayılıyorum patlıcana bu haliyle. Afiyet olsun...

Sevgilerimle

begüm

 
At 4:17 ÖS, Blogger Damak Tadı said...

selamlar,
patlıcanın girdiği her yemek bence çok lezizdir.(çok severim kendilerini de)tarif ve resim harika gözüküyor.ellerine sağlık hafta sonu denersem mutlaka neticeyi yazarım.bence şimdiden söyleyeyim süper.))
sevgiler.
damak-tadı

 
At 10:16 ÖÖ, Blogger begüm said...

Damak tadı teşekkürler, bende patlıcanlı hertürlü yemeğe bayılıyorum...Bu yemek gerçekten lezzetli yapınca haber verirsen çok sevinirim gerçekten.

Begüm

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors