sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

17 Temmuz, 2006

Ye #12 Sütlü Tatlılar- Kar topları

Bu ay12. yemek etkinliğimiz gerçekleştiriliyor , konusu sütlü tatlılar ve ev sahibesi Özlem. Yine birçok güzel ve değişik tarifin sunulacağını düşünüyorum ve tarifleri heyecanla bekliyorum. Daha önce Mart ayında fırın sütlaç ve Şubatta frambuaz soslu sakızlı muhallebi tariflerini verdiğimden değişik bir tatlı denemek istedim. Australian Women's Weekly'den uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti... Çok hafif ve değişik oldu. Diğer tüm sütlü tatlılarda olan süt, yumurta ve şeker içeriği var, yapılış ve sunum farklı.

Kar topları





Malzemeler

3 yumurta ( sarı ve beyazları ayrılacak)
1\2 su bardağı şeker
2 1\2 su bardağı süt
1\4 su bardağı şeker ( pudingi yapmak için kullanılacak)
1\2 su bardağı krema

Karameli için

1\4 su bardağı şeker
1\4 su bardağı bal

Yapılışı

Yumurta beyazlarını mixerda tepecikler oluşana değin çırpıyoruz ve şekeri ( 1\2 su bardağı) her seferinde 1 yemek kaşığı olmak üzere yavaş yavaş ekleyerek beze karışımı yapıyoruz.
Diğer tarafta sütümüzü teflon tavaya koyup kaynatıyoruz ve altını kısıyoruz. Beze karışımından bir yemek kaşığı ve spatül ile düzgün oval şekiller yaparak kaynayan sütün içine koyuyoruz. Her bir tarafını 1'er dakika pişirip havlu kağıda alıyoruz.

Tavadaki sütü süzüyoruz, yumurta beyazı kalmasın sütün içinde diye ve diğer tarafta bir kabın içinde yumurta sarıları ve 1\4 bardak şekeri çırpıyoruz. Tavadaki sütümüze ekleyerek (kaynamamasına dikkat edip) muhallebi haline getiriyoruz ve servis tabaklarına döküp ılınmasını sağlıyoruz.

Bal ve şekerimizi durmadan karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. 5 dakika da karıştırmadan kaynatarak rengini karartıyoruz. İki çatal yardımıyla ince şeritler yapıyoruz.

Pudinglerin üzerine kar toplarını koyup karamelle süsleyip servis yapıyoruz.

2 Comments:

At 12:16 ÖS, Blogger Damak Tadı said...

Selamlar,
yine harikalar yaratmısın..çok degişik bir tatlı olarak gözüküyor
denemeyi çok isterim fakat başarısız olursam tüm hayallerim yıkılıyor sonu hüsranla bitiyor canım ya..hafta sonu deneyip saan neticeyi bildiririm.tekrar teşekkürler bizimle paylaştığınız için..
sevgilerimle

www.damak-tad.blogspot.com

 
At 11:47 ÖS, Blogger begüm said...

Damak tadı merhabalar,

Başarısız olman için neden yokki... Şimdi güzelce beze yapar gibi yumurta beyazlarını çırp şekerle ve 1 dakikadan uzun pişirme, pudingi de yap. Afiyetler olsun...Güzel haberlerini duymak istiyorum ok.

Sevgiler
Begüm

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors