sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

17 Ağustos, 2006

Melis ve Ata'nın çikolatalı ahtapot kurabiyeleri


Yaz tatilimizin bir kısmını geçirdiğimiz Çeşme Alaçatı'da çocuklarla ilgili çok güzel kitaplar satan ve aynı zamanda çocuklara yönelik aktivitelerin de gerçekleştirildiği şirin mi şirin bir kitapçı keşfettik, Elma kitapevi. Alaçatı çarşısının içinde bir taşevin içinde şipşirin bir dükkan... Ata'ya burdan yazın vaktini eğlenerek ve öğrenerek geçirmesini sağlayacak bir çok aktivitenin gösterildiği kitaplar satın aldık. Kitaplar ve kitapevi o kadar hoşumuza gitti ki burada sizlerle paylaşmak istedik. Aldığımız kitaplarda her çeşit kesme, boyama faaliyetlerinin yanında çocukların bir büyük yardımıyla yapabileceği kolay yemek tarifleri bölümü de var. İşte Melis ve Ata oradan bir tarif seçip yapmışlar ve resimlemişler. Kitabın adı " The Usborne Little Book of Things to Make and Do in the Holidays" ( Usborne Publishing Ltd.) Tat ve görüntü açısından benden tam not aldılar ve bende tarifi bloga koymaya karar verdim...Melisten de nasıl yaptıklarını burada anlatmasını istedim.

Çikolatalı ahtapotlar

10 tane ahtapot için malzemeler:

125gr yumuşak margarin
125gr şeker
1 orta boy yumurta
3 yemek kaşığı kakao
175 gr un
gözleri için renkli bonibonlar

ahtapotun gözlerini yapıştırmak için:

25gr tereyağ
50gr pudra şekeri

Yapılışı:

Şeker ve margarini kabın içine koyarak bir kaşık yardımıyla krema haline gelene kadar karıştırıyoruz. Un ve kakaoyu süzgeçten geçirerek karışıma ekliyoruz. Yumurtayıda koyup yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 30 dakika derin dondurucuda bekletiyoruz. Hamuru ikiye bölüp yarısını derin dondurucuya koyuyoruz kalan kısmınıda 5 parçaya bölüyoruz. Elimize birazcık un alıp oval şekiller yapıyoruz. Oval şekillerin yarısına gelecek şekilde bıçakla 4 bacak şekli kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları yana doğru ayırıp bacakları oluşturuyoruz. Derin dondurucuda ki diğer parçayıda alıp aynı işlemleri onada uygulayıp 5 tane daha ahtapot yapıyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serip 190 derecede 10-12 dakika pişiriyoruz. Ahtapotlar soğuduktan sonra tereyağ ve pudra şekerini karıştırıp gözleri yapıştırmak için kullanıyoruz.

4 Comments:

At 9:18 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

Merhaba, sitenizdeki tariflerin hepside birbirinden güzel, sizi hemen linklerime ekliyorum.
Bu ahtopot kurabiyeler çok tatlı görünüyor, emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Sevgiler.

 
At 9:50 ÖÖ, Blogger begüm said...

Pembeli merhaba,

Çok çok teşekkürler. Ahtapot kurabiyeler 14 yaşındaki kızım ve 5 yaşındaki oğlumun eseri.

Görüşmek üzere

Sevgilerimle,

Begüm

 
At 1:50 ÖÖ, Blogger ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI said...

HMMM MMMMM MMMM PEK GÜZEL OLMUŞLAAAAR ELLERİNE SAĞLIK.MERAK ETTİM KROKAN LEZZETİNDEMİ DİYE? DENEMEK VE GÖRMEK GEREKİR SANIRIM;))ŞEFTALİ LİKÖRÜDE ÇOK CEZBEDİCİ DURUYOR SEVGİLİ öZGÜL'ÜN SOFRASI SAYESİNDE BEN DE BU YIL KAVUN VE NANE LİKÖRÜ YAPTIM KENDİ TARİFLERİMDEN DE SÜT VE VİŞNE LİKÖRÜDE YERİNİ ALDI ŞİMDİ SENİN TARİFİNLE ŞEFTALİ DENEYECEĞİM PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
SEVGİYLE KAL...

 
At 10:35 ÖÖ, Blogger begüm said...

Sevgili Zuhal,

Teşekkürler...Hoşgeldin. Benimde kavun likörü hep aklımda. Seni en kısa sürede ziyaret edip öğreneyim. Kurabiyelerin tadı çok hoş oluyor tam olarak krokan gibi değil ama.

Sevgilerimle

Begüm

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors