Mis kokulu pancakeler ve şeftalili yaz pastası
Haftasonu sabah kahvaltılarımızda bazen değişiklik yapmak istediğimizde bizimkiler en çok pancake yemek isterler. Bal, reçel ya da çokolik ailemin tercihi chokella üzerine sürüldümü bu pancakelerin tadına doyum olmuyor... Buz gibi bir süt ve güzel bir kahve eşliğinde çok keyifli yeniyor.
Şeftalili pasta yaza tam uygun hafif ve meyveli bir pasta. Bol şeftali, krema ve üstüne şeftali suyuyla yapılan bir pelteyle tamamlanıyor. Bu yaz Ankara o kadar sıcak ki evde fırın yakmaya cesaret edemediğimden Uno hazır pasta tabanlarında kullandım. Geçen gün sevgili arkadaşım Zeyneple konuşurken bana Yoplait'nin limon tartlı bir yoğurdunun olduğunu ve bunu bir arkadaşının pasta kreması olarak kremşantiy ile karıştırılıp kullandığını anlatmıştı. Ben kremşantiy yerine süt kreması kullandım. Sonuç gerçekten başarılı oldu...
Pancake
Malzemeler
2 yumurta ( çok az çırpılacak)
3 yemek kaşığı sıvıyağ ( kullanıyorsanız eritilmiş tereyağı da olabilir)
1 paket kabartma tozu
1\2 paket vanilya
1 su bardağı un
bir çimdik tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
1\2 su bardağı süt
Yapılışı
Unu ve diğer katı malzemeleri karıştırıyoruz. Yumurta ve sütü ekleyip koyu kıvamda ancak kaşıktan akacak yoğunlukta bir karışım elde ediyoruz. Kullanılan unlar farklı olduğundan süt miktarını yoğunluğu anlattığım hale getirene süt ekleyip\azaltarak kıvamı kendiniz ayaralayabilirsiniz. Teflon tavaya biraz tereyağı ya da sıvıyağ koyup kızdırıyoruz ve tavanın içine 2-3 yemek kaşığı karışımı akıtıyoruz ve iki tarafını pişiriyoruz.
Şeftalili yaz pastası
Malzemeler
2 paket sade Uno pasta tabanı ( çıkan 4 tabanın 3'ünü kullanacağız pasta için)
3\4 su bardağı süt içine 1 yemek kaşığı likör ekleyebilirsiniz ( pasta katmanlarını ıslatmak için)
1 küçük paket süt kreması ( Tikveşli marka kesinlikle)
1\2 su bardağı pudra şekeri
4 küçük kutu Yoplait limon tartlı yoğurt
1 paket kremşantiy ( 1\2 bardak sütle koyu kıvamda hazırlanacak)
2-3 adet olgun şeftali ( aralara koymak ve üstünü süslemek için dilimlenecek)
Peltesi için
2 su bardağı şeftali suyu
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1\2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
Önce peltemizi pişiriyoruz ki pastayı hazırlarken oda ısısına gelsin. Bir kaba tüm mazemeyi koyup devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz, yalnız devamlı karıştırmayı unutmuyoruz ki üstü kabuk olmasın.
3 adet kek tabanını sütle ıslatıyoruz. Diğer tarafta 1 paket krema ile pudra şekerini iyice kıvamlı hale gelene kadar çırpıyoruz. Yoplaitleri elle bu karışıma karıştırıyoruz. Diğer bir kapta kremşantiyi hazırlıyoruz.
Bir kek tabanı üzerine krema karışımını sürüyoruz. Şeftali dilimlerini dizip diğer katı koyup aynı işlemi yapıyoruz. En üst kata krema karışımı ile kremşantinin yarısını karıştırıp sürüyoruz ve kalan kremşantiy ile yanlarını kaplıyoruz pastamızın ve soğuyan pelteyi üstüne döküp en az 3-4 saat soğutuyoruz buzdolabında.
4 Comments:
Sevgili Begum,
yaptigin pancake tarifini begendim, degisik bir kahvalti icin guzel bir alternatif olarak aklimda olacak. Pasta da lezzetli gorunuyor, tesekkurler...
Papatya
Begümcüğüm,pasta çok pratik olmuş,Lezzeti de güzeldir muhakkak.Ben de bu sıcaklarda fırın yakmaktan kaçınıyorum.Pratik şeyler tercih ediyorum.
Pancakeler de pek sevimli...Ellerine sağlık.Görüşmek üzere.....
Papatya merhabalar,
Bende senin siteni keyifle takip ediyorum. Özellikle geçen gün evde yaptığın peynire bayıldım. En kısa zamanda deneyeceğim...
Sevgiler
Begüm
Münevver merhaba,
Yaptıklarımı beğendiğine sevindim. Görüşmek üzere sevgilerimle...
Begüm
Sevgili Begüm,
Pastan çok güzel ve pratik olmuş ellerine sağlık,sanki pastaneden yeni çıkmış gibi..ellerine sağlık.
Sevgiler
Yorum Gönder
<< Home