sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

28 Ekim, 2006

Çam fıstıklı ve kırmızı biberli bulgur pilavı

Güneşli, denizli ve bol eğlenceli bir bayram tatilinin ardından Ankara'nın yağmurlu havasına geri döndük. Antalya'da geçen yazdan kalma harika dört günün ertesinde hepimizi hüzün sardı... Mis gibi kokan havasıyla, sıcacık güneşi ve deniziyle bizleri kendine hayran eden Antalya'ya vedamız çok zor oldu.

Ankara'da artık soğuk günler başladı dolayısıyla mutfağımızda çorbaların dumanı tütmeye, tahıllar ve kış sebzeleri ile yeni yeni tatlar pişirilmeye başlandı. Dolayısıyla bu durum bloga da yansıyacak. Bol bol çorba ve tahıllı yemek tarifleri vermeye başlayacağım.

Geçenlerde aldığım maillerden birinde gördüm bu tarifi. Gourmet dergisinin Ekim 1994 sayısında yer almış.Bu bulgur tarifi hemen denemek istediklerim arasındaydı. Anadolumuzun harika bulgur yemekleri varken bulgur içeren yabancı tarifler bana pek cazip gelmez açıkçası. Ama bu tarifi görünce hemen denemek istedim. Belkide çam fıstığı ve kırmızı biberi çok sevmemden . Bulgur pişer pişmez anında tüketildi. Nefis bir pilav, çiğ yeşil soğan ve çamfıstığı muhteşem tat katıyor bulgura. Bu çok kolay hazırlanan tarifi hemen denemenizi öneririm...

Çam fıstıklı ve kırmızı biberli bulgur pilavı


Malzemeler

( 2 porsiyon için)

1 ortaboy soğan ( robotta ince çekilecek)

1 dolu yemek kaşığı sıvıyağ ( ben zeytinyağı kullandım)

1 su bardağı+2 yemek kaşığı tavuk suyu

1 adet kırmızı biber ( orta boy- küçük küçük küp doğranacak)

3/4 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı çam fıstığı ( teflon tavada hafifçe çevrilecek rengi değişene kadar)

1 adet taze yeşil soğan ( ince ince kıyılacak)

Yapılışı

Bir tencereye yağı ve kuru soğanı koyup soğanlar iyice yumuşayana dek pişiriyoruz. Kırmızı biberleride ekleyip çeviriyoruz. Tavuk suyunu ve bulguru da ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayınca ocağın altını iyice kısıp bulgurun suyunu çekmesini bekliyoruz yaklaşık 10-12 dakika kadar. Tencerenin altını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz. Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. Ben sebzeli tuz kullandım bulgura çok güzel tat veriyor.Çamfıstıklarını ve taze yeşil soğanı bulgura ekleyerek karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.

Bulgurun ölçüsünü çokça tutun derim bu lezzetli yemek hemen tükenecek cinsten..

2 Comments:

At 10:27 ÖS, Anonymous Adsız said...

çok şık görünümlü,ellerine sağlık...

seda
tarifname.blogspot.com

 
At 7:06 ÖS, Blogger begüm said...

Merhabalar Seda,

Teşekkürler, tadı da çok güzel...

Sevgilerimle

Begüm

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors