sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

27 Kasım, 2008

Lorlu çıtır börekler


Kapkaranlık ve soğuk bir hava ... Evde oturup tembellik yapma, çayın yanında karbonhidrat tüketme istekleri... Bende bu kolaycacık yapılan, çıtır çıtırr lorlu börekleri yaptım. Sağlıkla yediğim bu lokmalara şükrederek ve aldığım kalorilere hiç mi hiç aldırmayarak sıcacık çayımın yanında keyifle yedim. Kış geldi ne de olsa vücudumuzun biraz kaloriye ihtiyacı var değil mi (((:
Lorlu çıtır börekler

Malzemeler

3 adet yufka

80 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)

3/4 su bardağı kaynar su

200 gr tuzlu lor peyniri

1/2 demet kıyılmış maydanoz

2 yumurta ( sarıları ve beyazları ayrılacak)

Yapılışı

Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.

Tereyağını bir kaba koyup üzerine 3/4 bardak kaynar suyu döküp karıştırıyoruz.

Lor peynirini kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpıp peynire ekliyoruz. Yufkaların bir tanesini alıyoruz ve su-tereyağ karışımının 1/3 'ünü yufkanın üzerine yediriyoruz.

Yufkanın yuvarlak kenarlarını ortaya kıvırıp bir kare yufka elde ediyoruz ve bunu dörde bölüyoruz. Kenarlarından kapatarak ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz. Soğuk bir yerde 1 saat bekletiyoruz ( börekler bekleyince daha çıtır oluyor ve daha çok kabarıyor).Üzerlerine yumurta sarılarını sürüp, çörekotu ile süslüyoruz. Böreklerin üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

4 Comments:

At 7:54 ÖS, Blogger fatos said...

Merhaba,

Çok uzun bir aradan sonra ilk kez vakit bulabildim ve sitenizi ne kadar özlediğimi fark ettim. Lor kurabiyelerden yaptım cok lezzetli oldu, eskiden tarif defterim vardı artık sweet kitchen var ve tarifler çok güzel... fatoş

 
At 10:18 ÖS, Blogger müjde said...

Çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.Sevgiler...
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

 
At 11:23 ÖÖ, Blogger Unknown said...

Gerçektende çıtır çıtır görünüyor ellerine sağlık..

 
At 11:34 ÖÖ, Blogger Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Bloğuna hoşgeldin Begüm :) Senin tariflerini özlemiştim... Hepsi çok güzel görünüyor... Ellerine sağlık... Sıcacık sevgiler...

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors