Lorlu çıtır börekler
Malzemeler
3 adet yufka
80 gr tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
3/4 su bardağı kaynar su
200 gr tuzlu lor peyniri
1/2 demet kıyılmış maydanoz
2 yumurta ( sarıları ve beyazları ayrılacak)
Yapılışı
Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
Tereyağını bir kaba koyup üzerine 3/4 bardak kaynar suyu döküp karıştırıyoruz.
Lor peynirini kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpıp peynire ekliyoruz. Yufkaların bir tanesini alıyoruz ve su-tereyağ karışımının 1/3 'ünü yufkanın üzerine yediriyoruz.
Yufkanın yuvarlak kenarlarını ortaya kıvırıp bir kare yufka elde ediyoruz ve bunu dörde bölüyoruz. Kenarlarından kapatarak ters çevirip fırın tepsisine diziyoruz. Soğuk bir yerde 1 saat bekletiyoruz ( börekler bekleyince daha çıtır oluyor ve daha çok kabarıyor).Üzerlerine yumurta sarılarını sürüp, çörekotu ile süslüyoruz. Böreklerin üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
4 Comments:
Merhaba,
Çok uzun bir aradan sonra ilk kez vakit bulabildim ve sitenizi ne kadar özlediğimi fark ettim. Lor kurabiyelerden yaptım cok lezzetli oldu, eskiden tarif defterim vardı artık sweet kitchen var ve tarifler çok güzel... fatoş
Çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık.Sevgiler...
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com
Gerçektende çıtır çıtır görünüyor ellerine sağlık..
Bloğuna hoşgeldin Begüm :) Senin tariflerini özlemiştim... Hepsi çok güzel görünüyor... Ellerine sağlık... Sıcacık sevgiler...
Yorum Gönder
<< Home