sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

07 Ocak, 2009

Ata'nın en sevdiği brownie !!!!

Başlığımı yazarken acaba kek mi yoksa brownie mi desem diye bir türlü karar veremedim. Brownie tarifleri daha az un ve yumurta içerir, ceviz konur vs. (((: Aslında bu tarif, Ata'ya beğendirilmek üzere, yaz başından beri uğraşarak, bir çok denemeler yaparak ulaştığım bir tarif. Ata şu paketteki hazır brownielere bayılıyordu ve bende bu işe çok bozuluyordum, Ata nasıl olurdu da benim yaptığım kekleri yemezdi !!!!... Bazı günler iki tane kek bile yaptığım oldu beyefendi tattı olmadı))): Neyse sonunda zafer benim oldu ve bu brownie ortaya çıktı, Ata dışında ev ahalisi ve arkadaşlarımda çok beğendi. İşte bol çikolatalı ve çikolata tutkunlarının çok hoşuna gidebilecek bir tarif... Yaptığınızda çok hızla tükendiğini fark edeceksiniz...


Brownie'yi yaparken malzeme miktarlarına lütfen tam tamına uyalım, fırınımızı en az 15 dakika öncesinden ısıtmayı unutmayalım ve pişirme süresine çok dikkat edelim. Pişirme süresi biraz uzun tutulursa yumuşak ve ıslak olan bu kek daha farklı bir hale gelebilir.

Brownie

Malzemeler

3 yumurta

1 su bardağı şeker ( 1/2 su bardağı beyaz şeker+1/2 su bardağı esmer şeker)

125 gr. bitter çikolata

1/2 su bardağı su

1/2 su bardağı sıvıyağ ( 1 yemek kaşığı tereyağı eritip üzerini soyola ile yarım bardağa tamamlıyorum)

1/2 su bardağı kakao

2 su bardağı un

1 /2 çay kaşığı tuz ( una ekliyoruz)

1 paket kabartma tozu ( una ekliyoruz)

1 paket vanilya

3/4 su bardağı buttermilk*

*( 1 bardağa 2 yemek kaşığı limon suyu koyup üzerine sıcak süt ekleyerek sütü kestiriyoruz ve 1 su bardağı buttermilk elde ediyoruz)

1/2 su bardağı damla çikolata

4-5 yemek kaşığı krema



Yapılışı





Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlıyoruz. 30 cm çapında yuvarlak kabımızı yağlıyoruz ve yağlı kağıtla kaplıyoruz, tekrar yağlıyoruz.

Bir tencereye suyumuzu koyuyoruz, yağı ekliyoruz ve kaynayınca çikolataları bu karışımın içine koyup ocağın altını kapatıyoruz, iyice karıştırıp , bu karışımı ılınmaya bırakıyoruz.

Yumurtaları şekerle ve vanilyayla krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İçine çikolatalı karışımı ve buttermik'i ekleyerek karıştırıyoruz ve unu da yavaş yavaş ekliyoruz. Karışımı kek kalıbına döküyoruz. Hamurun üzerine damla çikolata serpiyoruz. Fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişirme süresi çok önemli 20 dakika sonra mutlaka kontrol ediyoruz kürdan batırdığımızda bulaşmıyorsa hemen fırından çıkarıyoruz. Kürdana hamur bulaşıyorsa 5 dakika daha pişirip tekrar kontrol ediyoruz.


Damla çikolataları ile kremayı mikrodalgada eritiyoruz. Kek fırından çıkınca sıcakken arkası yağlanmış tahta kaşıkla , kek sıcakken , kekin üzerinde 2-3 cm aralıkla minik delikler açıyoruz ve bu delikleri çikolata karışımı ile dolduruyoruz.

7 Comments:

At 5:06 ÖS, Anonymous Adsız said...

ATA`CIGIM AGZININ TADINI BILIYOR.
NEFIS GORUNUYOR.ELINE SAGLIK.

 
At 3:13 ÖS, Blogger birsence said...

ellerinize sağlık...bende çok severim kakaoya ait ne varsa...bu brownide olsaydı koca bir dilim yerdim heralde....sağlıcakla kalın...banada ziyarete beklerim...

 
At 9:49 ÖS, Anonymous Adsız said...

Nefis görünüyor canım.Ellerine sağlık.
Sevgiler...

 
At 12:24 ÖÖ, Blogger Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal said...

mmmm bayılıyorum çikolatalı pastalara. Nefisss

 
At 4:21 ÖS, Blogger Pelin said...

Benin oğlumun da adı Ata. O da çok sever böyle lezzetleri. Ben de yapayım Ata'ma:)
Elinize sağlık
Sevgiler

 
At 4:23 ÖS, Blogger daimamutfak said...

Begümcüğüm selam.Bizdede bir ata var.Onların istediği olur hep değilmi...sevgiler.

 
At 3:43 ÖS, Anonymous Adsız said...

arkadaşım herzamanki gibi denedim sonuç harika mükemmel ötesi bir browni oldu ve çabucakta bitti bizim evde.Hergün sitene bakmadan günüm geçmiyor.Sonuçta biri deneniyor (bütün tariflerini deneyeceğim inşallah.)sonuç her zamanki gibi mükemmel ve nefis...

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors