sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

11 Nisan, 2009

Prenses mini kekler


Bu mini kekleri tatlı bir prensese hazırladım geçen haftalarda... Sevgili arkadaşım Saadet'in tatlı kızı Selin'e doğumgünü için Melis'le sürpriz yapmaya karar verdik, nasıl bir şeyler hazırlasak derken taç ve asalı kekler yapmak geldi aklımıza... Vanilyalı kekler benim çok sevdiğim yumuşacık ve lezzetli kekler Goodhousekeeping dergisinden bir yere yazıp yıllardır kullandığım bir tarif.

Bu keklerden yapmak isterseniz hazırlıklara bir gece önceden başlamak gerekiyor. Şeker hamurundan yapacağınız taçlar için önce sevdiğiniz bir taç şablonu çizmekle başlıyorsunuz işe... Şablon çıkardıktan sonra artık bunu keskin bir bıçak ya da maket bıçağı ile şeker hamurunu keserek yapabilirsiniz.



Şeker hamuru ve pastacılık ile ilgili malzemeleri nereden bulabiliriz derseniz ; Ankara'da oturanlar için Küçükesat'ta Ankara Bakeshop mağazası ( 312 447497 ) ya da Öz Ankara Toptancılar sitesindeki Pastacılık Dünyası 'ndan( 312 397 03 49-60) , internet üzerinden siparişleriniz için de Pasta Malzemeleri ya da Bakeshop'tan istediğiniz malzemeleri sipariş ederek evinize getirtebilirsiniz.

Şeker hamurunu mısır nişastası serptiğiniz tezgahta yoğurarak yumuşattıktan sonra yarım santim kalınlığında açıyoruz ve şablonların yardımıyla taçları kesiyoruz. Taçları kıvırarak bir tepsinin üzerine diziyoruz ve kurumlarını sağlıyoruz. Asaları da şeker hamurundan kestiğimiz uzun çubukların ucuna küçük basmalı kalıplarla yıldız şekilleri keserek hazırlıyoruz ve yıldızları bir fırçayı suya batırarak asaya yapıştırıp kurutuyoruz.

Keklerimizi yapıp soğuttuktan sonra üzerlerini buttercream ile kaplayarak taçları yerleştiriyoruz. Kekler de bir ya da iki gün öncesinden yapılabilir.

Vanilyalı mini kekler






Malzemeler


kekler için( 24 adet kek ):


2 1\4 su bardağı un


1 1\4 su bardağı şeker


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tuz


180 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşatılmış)


3\4 su bardağı süt


1 paket vanilya


3 büyük boy yumurta


Yapılışı


Fırını önceden 180 dereceye ayarlıyoruz. 12'li muffin kaplarına kağıt kek kaplarından yerleştiriyoruz.


Mixer kabına un,şeker,kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırıyoruz.


Tereyağı,süt, vanilya ve yumurtayı ekleyerek karıştırıyoruz ve mixerı yüksek devre getirerek 2 dakika daha çırpıyoruz. Kağıt kapları yarıya kadar hamurla doldurup,20-25 dakika pişiriyoruz. Keklerimizi krema ile kaplamak üzere soğutuyoruz.


Buttercream


125 gr. tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)


3-4 su bardağı pudra şekeri


1\4 su bardağı süt ( ılık)


vanilya


gıda boyası


Yapılışı


Mixer kabına tereyağını, pudra şekerini ve sütü koyarak 5 dakika krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz. Kalan şekeri yavaş yavaş ekleyerek istediğimiz kıvama gelene dek çırpıyoruz.






6 Comments:

At 1:33 ÖS, Blogger Hülya said...

Çok şirin olmuşlar ellerine sağlık Begüm'cüğüm.

 
At 10:58 ÖS, Anonymous mujdenin denemeleri said...

Çok şirin olmuşlar gerçekten.Ellerine sağlık Begümcüğüm.
Sevgiler...

 
At 9:36 ÖÖ, Blogger begüm said...

Sevgili Hülya,sevgili müjde,

Çok çok teşekkürler...

Sevgilerimle,

 
At 4:01 ÖS, Blogger Damak Tadı said...

Selamlar Begüm'cüğüm,

Uzun zaman oldu sana yazmayalı..İzlenenlerde ekli olmadığın içinde seni takip edemiyordum..Bu yüzden özür dilerim senden..Hemen eklerim şimdi canım..

Mini keklerine bayıldım..Yine farkını sergilemişsin canım..Ellerine ve gönlüne sağlık..


Kocaman sevgiler..

 
At 5:55 ÖS, Blogger begüm said...

Gülcüm merhabalar,

Ben kendimi unutturdum tabii(((: Ben de pek kimselere yazamadım. Çok çok sevindim uğradığına en kısa zamanda tekrar görüşmek üzere,

Sevgiler,

 
At 12:21 ÖS, Anonymous Adsız said...

mBegümcüm ve Meloşcum,

Gördüğüm en güzel cupcakelerdi! Yemeğe kıyamamıştık:) Selin e çok güzel bir hediye ve sürpriz olmuştu:) Ellerinize sağlık.
Sevgiler,
Saadet

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors