sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

06 Eylül, 2009

Kızarmış dondurma...



Kızarmış dondurma restoranlarda çok büyük keyifle yediğim bir tatlı. Bu güzel tadı evde de yapmak çok istiyordum ve uzun uğraşlar sonucu bu haftasonu başarıya ulaştım ve gerçekten kızarmış dondurmam harika oldu... Canım arkadaşım Özlem de dondurmayı kapladığım mısır gevreği karışımına fındık eklersem lezzeti arttırabileceğimi hatırlatınca lezzeti daha da arttı.

Eğer sizde benim gibi kızarmış dondurma seviyorsanız bu havalı tatlıyı yapabilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Yapmanız gereken hazırlıklara en az iki gün önce başlamak ve adım adım yazacağım tarifi hiçbir aşamasını atlamadan aynen uygulamak((((: Bol şanslar...


Kızarmış dondurma






Malzemeler


1\2 kg Maraş dondurması ( sertliği nedeniyle kızarmış dondurmaya en uygun dondurma Maraş usulü )
2 yumurta
1 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı fındık
2 dolu yemek kaşığı galeta unu
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Kızartmak için ayçiçek yağı ( Özellikle ayçiçek yağı diye belirtiyorum, mutfakta zeytinyağından başka yağ kullanmamama rağmen bu tatlının hafifliği açısından ayçiçek yağı en başarılı olanı)


Yapılışı


1. Maraş dondurması buzluktan çıkarılarak bir süre yumuşamaya bırakılır. Eldiven taktıktan sonra dondurma 4 parçaya ayrılarak top şekli verilir ve hemen tekrar buzluğa konarak en az 24 saat bekletilir.

2. 1 yumurtamızı çatalla çırpıyoruz ve mısır gevreği, fındık, galeta unu, şekeri, tuzu robotta ince çekiyoruz. Buzlukta bekletilerek sertleşen dondurma toplarını önce yumurtaya iyice buluyoruz ve sonra mısır gevreği karışımının yarısıyla her tarafını kalınca kaplayacak şekilde buluyoruz ve tekrar buzluğa koyup en az 24 saat daha bekletiyoruz.

3. Dondurma toplarımızı yiyeceğimiz zaman, önceden ayçiçek yağımızı bir tavada kızdırıyoruz. Diğer yumurtamızı ve kalan mısır gevreği karışımını hazırlıyoruz. Dondurma toplarını buzluktan çıkarıp hızlıca önce bolca yumurta karışımına ve mısır gevreği karışımına ikinci kez batırıp anında kızgın yağda 10-15 saniye kızartıp, peçeteye çıkarıyoruz ve hemen servisini yapıyoruz.



Afiyetler olsun...




11 Comments:

At 12:49 ÖS, Blogger Seda said...

Nefis görünüyor denemeyi nezamandır çok istiyorum cesaret edememiştim ,cesaretimi senden alarak en kısa zamanda deneyeceğim...Sevgiler..

 
At 5:18 ÖS, Blogger BETUL said...

Begum, fotograflarini da ne hizli cekmissin, tatli da en ufak bir erime yok. Tarif icin de tesekkurler, guvenilir kaynak baska oluyor :)

 
At 7:07 ÖS, Blogger Sevgi Küçük said...

süperr! :)

 
At 9:20 ÖS, Anonymous Adsız said...

Merhaba Begüm hanım,
Tarifinizi ben çok sık yapıyorum,sadece yumurta sarılarını kullanmıyorum sadece yumurta aklarını kullanıyorum.Böylece yumurtanın ağır kokusundanda kurtulmuş oluyoruz.Bu şekildede denerseniz aradaki farkı görürsünüz sanırım. sevgiler

 
At 11:53 ÖS, Blogger müjde said...

Muhteşem görünüyor Begümcüğüm.Ellerine sağlık.Ben de denemek istiyorum.:))
Sevgiler...

 
At 6:08 ÖÖ, Anonymous sevimlimutfak said...

Muhteşem... En yakın zamanda denenecektir. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

 
At 1:21 ÖS, Blogger begüm said...

Sevgili Seda,

Hemen cesaretini topla ve dondurmanı hazırla(((: Afiyetler olsun...

Betülcüm sağol arkadaşım. Dondurma toplarını donduruyorsun ya takır takır sertleşiyorlar inan resmi çektikten sonra bile formlarını korudular. Sevgilerimle...

Sevgi sağolasın!!!!!!!!!!

Sevgili okuyucum sizin de ellerinize sağlık. Dondurma hiçbir şekilde yumurta kokmuyor. Bir sefer de beyazıyla deneyeceğim. Görüşmek üzre...

Müjde çok çok teşekkürler...


Herkese kucak dolusu sevgilerimle,


Begüm

 
At 6:38 ÖS, Anonymous betty said...

hımmm harika görünüyor ellerinize sağlık en yakın zamanda bende denicemmm....

 
At 10:23 ÖÖ, Blogger otomatikkepce said...

lokantalarda yediğimizin aynısı olmuş elinize sağlık
ayrıca sabrınızı taktir ettim:)
hülya

 
At 1:57 ÖS, Blogger beryun said...

enfes bir şey bu..
Tereyağıyla deneyen var mı acaba?

 
At 3:10 ÖÖ, Blogger Feli Jo said...

Süpersin!! Tarifini kendi blogumda da yayınladım senin blogunun adını ve senden aldığımı belirterek :) Çünkü çok lezzetli göründü gözüme. Çok da güzel anlatmıştın. Çok teşekkür ederim!

 

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors