sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

30 Ekim, 2009

Fırında baharatlı tavuk

Bu tarif uzun zamandır yapılacaklar listemin başında yer alıyor. Sevgili arkadaşım Sibel'in bir tarifi. Çok lezzetli ve pratik bir yemek oldu. Nefis bir baharat karışımı ile kaplanan tavuklar yüksek ısıda fırında kızarıyor, üstü çıtır içi yumuşacık pişiyor. Ben tavukların altına mandolin doğracıyla incecik kestiğim soğan ve ince dilimlenmiş patates karışımını yerleştirdim. Akan tavuk suyuyla pişen bu karışım da çok çok lezzetli oldu. Malzemeleri verdiğim baharat karışımı ile yaklaşık 3-4 kg tavuk kaplanabilir. Baharat karışımını bir kavanoza hazırlayıp iyice karıştırın ve bir seferde kullanmayacaksanız kavanozda saklayarak bir sonraki pişirmeye saklayabilirsiniz.

Fırında baharatlı tavuk



Malzemeler

1 kg tavuk parçası
2 yemek kaşığı sızma zetinyağı
2 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet patates ( ince doğranmış)
1 büyük soğan ( incecik yuvarlak doğranmış)
tuzot, karabiber

Yapılışı

Bir kavanoza baharat karışımını hazırlıyoruz. Fırınımızı önceden 260 dereceye ayarlıyoruz.

Fırın tepsimizi yağlı kağıtla kaplıyoruz ve bir fırçayla zeytinyağını tavukların her tarafına sürüyoruz. Baharat karışımını elimizle tavukların her tarafını kaplayacak şekilde bolca sürüyoruz. Bir kapta soğan ve patatesi tuz , karabiberle ovalayarak hazırlıyoruz ve tavuk parçalarının altına gelecek şekilde yerleştiriyoruz.

Sıcak fırına koyduğumuz tavukları 260 derecede 15 dakika ve fırın ısısını 180 dereceye düşürerek 25-30 dakika daha pişiriyoruz. Afiyetler olsun...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors