sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

15 Ekim, 2009

Roka salatası değişik usulde (((:

Başlığımı ne koyayım diye düşünürken annemin tarif defterinde ya da onun eski yemek kitaplarındaki bu başlık aklıma geliverdi nedense... (Uzun zamandır Marmaris'te keyif çatan annem mi özlendi yoksa(((: ) Hani birçok aynı isimde tarif vardır dolayısıyla değişik usulde dendi mi bilki klasik tariflerden bir farkı var. Salata roka salatası ama benim en sevdiğim roka salatası. Biraz da farklı malzemeler kullandığım için değişik usulde(((: İçinde ekşi elma, patlıcan, kırmızı biber ve domates var. Sosu ise portakal ve balzamik sirkeli ve çok çok lezzetli.
Roka inanılmaz bir ot bence, barındırdığı vitamin ve mineraller ile şifa küpü olması yanında bir de o baharatlı enfes tat yok mu... Yeşilliklere bir süreliğine elveda diyeceğiz diye panik içinde devamlı roka tüketiyorum bu aralar. Bakalım salatamı sizlerde benim kadar sevecek misiniz???
Roka salatası



Malzemeler

2 demet roka ( incecik doğranacak)

1\2 adet granny smith elma ( ekşi yeşil elma, ince ince doğranacak)

1 küçük patlıcan

8-10 adet cherry domates (ortadan ikiye bölünecek)

1 adet tatlı kırmızı biber ( ince ince doğranacak)

Sosu için

1 çorba kaşığı balzamik sirke

1 adet portakalın suyu

1-2 damla limon suyu

1 küçük diş sarımsak ( dövülmüş)

2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

tuz

Yapılışı

Salatamızı hazırlamak için önce malzemeleri ince doğramaya çok özen gösteriyoruz. Elmayı ayıkladıktan sonra üzerini limonlayarak kararmasını önlüyoruz.

Patlıcanın tüm kabuğunu soyup, tuzlu suda bekletiyoruz ve acı suyunu sıkıyoruz. Çok minik küpler halinde doğrayıp, 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla sıvanmış teflon tavada 1-2 dakika çevirerek pişiriyoruz ve soğuması için havlu kağıt koyduğumuz bir tabağa alıyoruz.

Tüm malzemelerimizi karıştırdıktan sonra, sosumuzu hazırlayıp döküyoruz. Salata yapıldıktan sonra biraz beklerse çok daha lezzetli oluyor.



1 Comments:

At 11:48 ÖÖ, Blogger gulay said...

offf, cok guzel:)))

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors