sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

22 Kasım, 2009

Balkabağı çorbası...

Ayyy galiba başlığı okuyunca söyle dediniz " ıııııı balkabağı çorbası mı?????", duydum işte, sizi sizi !!!!!!! . Durun bakalım önce içinde neler var bir okuyun deneyin, sonra konuşalım. Geçen akşam misafirlerime yaptım bu çorbayı. Sevgili Ebruş ( çok sevdiğim arkadaşım Ebru'nun balkabağıyla hiç arası yoktur) çorbayı çok beğendi, herkes çorbaya methiyeler dizdi. Bende hemen bir tabak ayırıp şimdi yani pazar sabahı ortalık sessiz sakin, ev ahalisi derin uykudayken fotoğrafladım ve tarifi günlüğüme ekliyorum. Bu tarifi yazmadan önce bir de yıllar içinde geliştirdiğim bir taktiğimi ekliyorum, çorbayı koyun misafirlere ve çocuklara , " bu ne çorbası ya da ne çorbası var ???" diyenlere "bir deneyin ve tahmin edin" diye bir öneri getirin. Zaten herkes o arada çorbanın tadını çok sevecek, sonra balkabağı çorbası dersiniz(((((: Bunu baştan söylerseniz tecrübelerime göre çorbayı kimse almayacaktır((((((((((:

Balkabağı tatlısı en yaygın kabağın kullanıldığı şekli sanırım, ancak balkabağı tatlıdan tuzluya o kadar çeşit yemek ve tatlı yapılabilen bir sebze ki. Üstelik çok besleyici ve vitamin dolu . Balkabağında aynı havuç gibi en önemli antioksidanlardan biri olan betakaroten var, vücudumuzda A vitaminine dönüşüyor , hastalıklara karşı koruduğu gibi yaşlanmayı da geciktiriyor. Balkabağı bolcada lif içeriyor. Yani bu güzel ve faydalı sebzeyi bolca tüketelim her şekliyle ve çocuklarımıza da yedirelim. Ben daha önce balkabaklı bir kek tarifi de vermiştim, çok çok lezzetli denemenizi onu da denemenizi tavsiye ederim...

Balkabağı çorbası



Malzemeler

500 gr balkabağı ( küp küp doğranacak)
1 adet ekşi yeşil elma ( granny smith elma, küp doğranacak)
2 adet patates
1 büyük soğan ( küp yemeklik doğranacak)
2-3 diş sarımsak
1 kutu krema ( krema yerine süt de kullanabilirsiniz)
5 su bardağı tavuk suyu ( suyla yarı yarıya olabilir)
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz,karabiber

Yapılışı

Düdüklü tencereye zeytinyağını koyup sarımsak ve soğanları birlikte çeviriyoruz, elmaları da ekliyerek çeviriyoruz. Patatesi, kabakları, tavuk suyunu, tuz ve karabiberi de ekleyerek düdüklüde 10 -15 dakika pişiriyoruz. Kıvamını kontrol ediyoruz.Piştikten sonra pürüzsüz olacak şekilde blenderdan geçiriyoruz ve kremamızı ekleyerek bir taşım kaynatıp altını kapıyoruz.



1 Comments:

At 5:25 ÖS, Blogger Unknown said...

Bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hem yapılışı çok kolay hemde çok lezzetli. Ekşi elma mayhoş bir tat veriyor. Bizim evde çorba pek içilmez bu kapış kapış gitti. Yalnız Begüm'ün içerik saklama stratejisi çok doğru. Balkabağı çorbası olduğunu kimseye söylemeyin. Tarif içn teşekkürler. Artık bu siteyi sık sık ziyaret edeceğim.

Sevgiler Aslı

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors