sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

22 Kasım, 2008

Kaşar peynirli çörekler




Bugün sabah kahvaltısı için yaptığım bu çöreklerin tarifini fırınımdan taze taze diye sabah bloga koymaya niyetlenmiştim. Ancak haftasonu koşuşturması nedeniyle tarifi ancak akşam saatlerinde ekleyebiliyorum, belki sizde pazar sabahı bu çörekleri kahvaltı menünüze dahil edersiniz. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyorlar...

Kaşar peynirli çörekler

Malzemeler

1/2 su bardağı süt

1/2 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 büyük yumurta

1 paket kabartma tozu

2 1/2- 3 su bardağı un

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı

Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlıyoruz.

Tüm malzemeyi, kaşar dışında, iyice karıştırıyoruz ve unlanmış tezgahta hamuru elle özleşene kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz yumuşak bir hamur oluyor, en son kaşarı ekleyerek tekrar yoğuruyoruz. Hamurumuzu iki parçaya ayırıyoruz ve ilk parçayı merdaneyle yuvarlak olarak 1/4 cm kalınlığında açıyoruz. Açarken hamur yumuşak olduğu için tezgahı ve hamurun üstünü unlayarak açabiliriz.Daha sonra açtığımız hamurun üzerini yağlıyoruz ve daha önce tarifini verdiğim katmer gibi ortasından delik yapıp yanlara kıvırıyoruz ve hamurun ucunu koparıp şerit haline gelen hamuru küçük parçalara bölüp yuvarlıyoruz ve elle üzerinden biraz bastırıp tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz. Üzerleri iyice kızarana dek 25-30 dakika pişiriyoruz.

3 Comments:

At 7:51 ÖS, Anonymous Adsız said...

İşte budur, Sevgili Begüm harikasın. Tariflerinizi dört gözle bekliyorduk. Teşekkürler.. Hülya

 
At 10:58 ÖÖ, Blogger Sibel said...

Begümcüğüm artık yazmayacağını düşünüyordum.. iyi ki döndün! Bu çörekler pazar sabahı için çok zahmetli göründü gözüme doğrusu:)Ama denenecekler listesine de eklendi tabi. Lorlu kurabiyelerin de çok güzel olmuş..
Ellerine sağlık!

 
At 8:31 ÖÖ, Blogger begüm said...

Sevgili Hülya ne diyeyim çok çok teşekkürler...

Sevgilerimle,

Begüm

Sibelcim merhabalar,

Çok haklısın bu kadar ara verince... Sizleri, yazmayı çok özledim, bir sürü mailler aldım ve tekrar döndüm. Bu sene geçen seneler kadar enerjim yok. Çocukların programları, iş, ev derken yapmayı istediğim birçok şeye enerjim ve halim kalmıyor ne yazık ki.

SEVGİLERİMLE,

BEGÜM

 

Yorum Gönder

<< Home

Google


Cursors