sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

22 Eylül, 2006

Canım İsmoşum elveda ve fındıklı tabanlı çikolatalı mini tartlar...



Ben aşağıdaki satırları günler öncesinde yazmıştım ama fındık projesine yetişemedi. Çünkü benim canım anneannem artık meleklerle ve çok sevdiği Seloş'unun yanında... Dedemle birlikte geçirdikleri 65 yıllık evlilikleri dedemin vefatıyla son bulduğu güne kadar hep kumrular gibi kolkola geçirdiler. Birbirlerini onca yıl hiç kırmadan, büyük bir aşkla severek... Dedeciğim onu terkedip meleklere kavuşunca hep onun yanına gitmek istedi. Dün bu isteğine yıllar sonra kavuştu İsmoşum... Bütün mutlu ve güzel çocukluk anılarımın herbir parçasında sen varsın, dedeciğimin yanında huzur ve mutluluklar diliyorum anneanneciğim elveda... Kalbimde ve anılarımda her zaman yaşayacaksınız...




Uzun zamandır bloga koymak istediğim sevgili Burcu'nun başlattığı fındık projesi için yaptığım tarifi sonunda yazabiliyorum. Fındığı tartın hamurunda kullandım, iç dolgusu ise daha önce Mart ayında yaptığım çikolatalı tartın dolgusu. Sonuçta bol çikolata ve fındığın biraraya geldiği harika bir tat ortaya çıktı...

Fındıklı tabanlı çikolatalı mini tartlar

Malzemeler

(Mini tartlar için)

1\2 su bardağı eritilmiş tereyağı

2 yemek kaşığı toz şeker

1 3\4 su bardağı robottan çekilmiş Eti kakaolu biküvi

2\3 su bardağı çekilmiş fındık

İç dolgusu:

160 gr. bitter çikolata( 2 kare paket)

1 küçük paket krema

3 yemek kaşığı toz şeker

2 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)

1\2 paket vanilya

Yapılışı

Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlıyoruz ve 12'li muffin kalıplarımızı fırçayla erittiğimiz tereyağı ile yağlıyoruz. Tart malzemelerini karıştırıp muffin kalıplarının içine kenarlarını yükselterek yerleştiriyoruz ve 180 derece fırında 5 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıyoruz.Diğer tarafta krema, şeker ve çikolata ayrı bir kapta eriyene kadar ocakta karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Sos soğuduktan sonra içine 2 yumurta sarısı karıştırılır. Vanilya ve yumurta akları kar halini alana kadar çırpılır ve sosla karıştırılır.Fırından çıkardığımız minik tartların içine sos doldurulur ve tekrar fırınlanır. 180 derecede 15-20 dakika kadar daha pişirilir. Piştikten sonra iri çekilmiş fındıklarla süslenir.

Not: Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

13 Eylül, 2006

DİKKATLE OKUYALIM!...

Sevgili Tijen beni uyarmasaydı haberim olmayacaktı... Blogumda yayınladığım ( benim gibi diğer birçok blogger arkadaşlarımın), tarifler, resimler ve kişisel iç dökmelerimiz olduğu gibi diğer bir sitede hiç bilgimiz, iznimiz olmadan yayınlanıyor... Harika değil mi sizin her aşamasında o kadar emek verdiğiniz tarifler, resimler, her kelimesini bin kez düşündüğünüz yazılar hop beş dakikada diğer sitede. Buna ne denir sizce!... Sevgili Tijen blogunda detaylı açıklamış, yazısını buraya kopyaladım. Biz harekete geçiyoruz, sizler bu işlere ne diyorsunuz!...

Sevgili Tijen'in yazısı aynen şöyle:

ISKENDERIYE.COM'UN ALT SITESI GURME.NET'IN HIRSIZLIGI VE UTANMAZLIGI
*** BEN BIR SURE HER GUN SITEMDE BU HIRSIZLIGI IFSA EDEN BIR NOT YAYINLAYACAGIM. NE DERSINIZ YAZILARI/RESIMLERI/TARIFLERI ÇALINAN TÜM ARKADASLARIM, HIC DEGILSE 3 GUN BOYUNCA DENEYELIM MI BUNU? ***BU YAZIYI WWW.ISKENDERIYE.COM SITESININ ALT SITESI OLAN WWW.GURME.NET SITESININ YUZSUZLUGUNU IFSA ETMEK ICIN YAZIYORUM. EGER OTOMATIK OLARAK ALIYORLARSA YAZI VE RESIMLERIMIZI, BUNU DA YAYINLAYACAKLARDIR. SIZLERDEN RICAM SIZLER DE SITELERINIZDE BENZER YAZILAR YAYINLAYINIZ KI ONLARI DA YAYINLASINLAR. SADECE BEN SEN O DEGIL, NEREDEYSE TUM YEMEK BLOGLARININ YAZILARI (KI ARALARINDA OZELLERIMIZ DE VAR, YANI IC DOKTUGUMUZ, GURME.NET SITESININ OKURLARINI NORMALDE ILGILENDIRMEMESI GEREKENLER DE. USTELIK BU ISI 2005 YILININ HAZIRAN'INDAN BERI YAPIYORLAR. SAYFANIN SAG TARAFINDAKI ARSIVLERDE EMINIM KENDI ADRESLERINIZI VE YAZILARINIZI DA BULACAKSINIZ. TESADUFEN GORMESEM DAHA DA DEVAM EDECEKLERDI. BU SITENIN DOMAIN SAHIBI VE BILGILERI SOYLE (TESEKKURLER Z.!)*ADRES BILGISINI KALDIRIYORUM ÇÜNKÜ DOGRU ADRES DEGIL!*SIKAYET ICIN AYRICA INFO@ISKENDERIYE.COM ADRESINE YAZMANIZI RICA EDIYORUM. BU SITEDE GUNLUK LINKLERIMIZ OLDUGU GIBI YAYINLANIYOR. BU YAZI SONRADAN GELENLER OLACAGI ICIN KISA BIR SURE SONRA ANA SAYFADA GORUNMEZ OLACAK. LUTFEN SIZ DE DURUMU SITENIZDE YENI BIR YAZIYLA DUYURUN.(Kimler yok ki listede: Begüm, Vildan, Sahra ve Irem, Burcu (Gelincik ve Pastaci), Zinnur, Zeynep Seda, Tülin, Derya, Tugçe, Basak, Saziye, Evren, Nilüfer, Melda, Sibel, Dilekce, Binnur, Zeynep Özata, Evcini, Deryaca, Sükran... Ilk sayfa bitince next'e tiklarsaniz bu ay boyunca sitelerimizde yayinladigimiz tüm yazi ve resimleri göreceksiniz. Diger aylar da ayni sekilde.. Yani Bir yil boyunca yazip yayinladigimiz her sey, ama her sey! Bu arada Tarif Defteri'nin moderatörü Betül'ün önceki yazima biraktigi yorumu okuyun! Onun da pek çok tarifini yorumlariyla birlikte yayinlamislar. Yani bir baska Kanaltürk hikayesiyle karsinizdayiz. Bunu farkedince defalarca aramis, not yollamis ancak bir gelisme kaydedememis. Haydi arkadaslar bu sefer yalniz degiliz, hep birlikte bir kez daha savasacagiz hirsizlarimizla!!!)Çarsamba 14:56'da ekledim:Mine'nin uyarisiyla söz konusu sitedeki google reklamlariyla ilgili linki tikladim, orada 'ihlal' üst basligiyla sunlari yazdim:"www.iskenderiye.com sitesinin alt sitesi olarak görünen www.gurme.net sitesinde yemek blogu sahibi pek çok arkadasimizin (buna ben de dahilim) yayinladiklari yazi, resim ve tarifleri izin alinmadan, 2005 yılının haziran ayından beri alınmıs ve bu sitede arsivlenmis. bizlerin üzerinden reklam alıp para kazanmak isteyen bu siteyle ilgili gerekli islemlerin yapilmasini rica ederim.tijen inaltongweb sitem: www.mutfaktazen.blogspot.com"Dilerseniz sizler de benzeri bir sikayet notu yazabilirsiniz (YAZIN YAZIN). Her zaman oldugu gibi, ne kadar çok sikayet giderse o kadar ciddiye aliniriz! Çilek de bu sitede belirtilen (ve benim yukariya kopyaladigim) telefon numarasinin yanlis bir numara oldugunu bildirmis. Aramis ve ulasamamis. Ben de bunun üzerine yukaridaki isim, adres ve telefon bilgisini çikardim. Sizce baska nerelere sikayet edelim??

04 Eylül, 2006

Antepfıstıklı armutlu pasta resimler...



Blogda bazen resim yüklemek oldukça zor oluyor. Armutlu pastamın resimlerini ayrı olarak yüklemek zorunda kaldım bugün...

03 Eylül, 2006

Antepfıstıklı armutlu pasta...

Benim gibi evde olduğunuz sürede yerinde duramayan cinslerdenseniz, evde yumuşamış ve yenemeyecek meyveler sizi bununla neler pişirsem acaba diye düşündürmeye başlar... Ve sonunda bu meyvelerle harika lezzette tatlılar pişirilir. Bir gün daha beklese çöpe gidecek bu meyvelerin bu hale dönüşmesi benim için bir mutluluk kaynağı olur... Bununla haftasonu misafirler ağırlanır ve övgüler alınır... Bu aşamada ev halkı bunlara saldırıp tüketmek ister çünkü koku herbir tarafı sarmıştır ama bir bloggerla aynı evde yaşayanlar bilir yapılanların resmi çekilmeden gıdaları tüketmek mümkün olmaz. Anne fırından çıkan tatları resimlerken herkes de kedi gibi bekler (:

Bu pastayı ben yumuşayan armutlarım olduğu için armutlu pişirdim, esasında çoğu zaman elmalı yapıyorum. Görünüş ve tat olarak çok hoş bir pasta. 2000 yılı ailem ve ben dergisi ekim sayısından tarifi alıp eklemeler yapmıştım...

Antepfıstıklı armutlu pasta



Malzemeler
(hamur için)

10 kahve fincanı un ( türk kahvesi fincanı)
2 paket instant maya ( 20 gr.)
2 çay bardağı süt
1\2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1\2 küçük kutu süt kreması

iç malzeme

3-4 adet elma ya da armut ( renedelenecek ve kararmasın diye üzerine limon suyu sıkılacak)
1\2 su bardağı hindistan cevizi
2 kahve fincanı çekilmiş antepfıstığı ( türk kahvesi fincanı)
1 çay kaşığı toz zencefil

üstüne

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal

Yapılışı

Unu büyük bir kaseye koyup ortasını çukurlaştırıyoruz. Mayanın tümünü yarım çay bardağı süt ve bir çorba kaşığı şekerle bu çukura koyup karıştırıyoruz ve bir miktar da undan karıştırıp üzerine kalan unu kapatıp yarım saat sıcak bir yerde bekletiyoruz. Yarım saat sonra kalan hamur malzemelerini de ekleyerek yoğuruyoruz ve yarım saat daha hamuru dinlendiriyoruz.

Hamur dinlenirken içi haırlıyoruz. Armutları ya da elmaları, hindistancevizini, fıstığı ve zencefili karıştırıyoruz.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlıyoruz ve yuvarlak kelepçeli kek kalıbımızı iyice yağlıyoruz.

Hamuru unlu zeminde bir kez daha iyice yoğurduktan sonra yarım cm. kalınlığında olacak şekilde bir dikdörtgen halinde açıyoruz ve iç malzemeyi üzerine sürüyoruz. Hamurun uzun kenarından rulo şeklinde sarıp 10 eşit parçaya bölüyoruz ve ruloları kesim yerleri üste gelecek şekilde kalıba yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar ya da üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Ben aynı keklerde yaptığım gibi bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyorum. Piştikten sonra sıcakken tereyağı ve bal karışımını üstüne sürüyoruz. Ben yağı ve balı mikrodalgada eritiyorum. Dilerseniz bir kaba koyup tereyeğı eriyene kadar ocak üstünde karıştırabilirsiniz.

Google


Cursors