sweet kitchenmyspace

İçine sevgi katılmış tarifler...

29 Aralık, 2008

Meyveli yılbaşı keki ve şekerli kurabiyeler


Ofiste herkes homurdanmaya , " yeter artık kuzu tandır ve iç pilav görmekten usandık" diye isyanlar çıkarmaya başlayınca yeni tarifler ekleme zamanı geldiğini düşündüm. İşte sizlere bu soğuk günlerde sıcacık koltuğunuza gömülüp, bir fincan kahvenizle birlikte keyif içinde yiyeceğiniz iki güzel tat. Kek gerçekten nefis , tarifini sevgili Pakize teyzem yazdırmıştı bana. O bu keke tarçın koymuyor ama ben tarçın tadına meyveli keklerde bayıldığım için tarçın ekledim çok güzel oldu. Tarçın tadını sevmeyenler tarçın eklemeden yapabilirler. Kurabiyeler de gourmet dergisinin son sayısından, resimlerini görünce bayılmış ve hemen deneme kararı almıştım. Çok az malzemeli, yapımı kolay ve sonucu çok başarılı bu kurabiyelerin. Fırından çıkıp hafif ılınıca soğuk sütle birlikte mmmmmmmmmmm....
Bu arada ufak bir hatırlatma aha önceden sweet kitchen'da hazırladığım aşağıdaki tarifler de yılbaşı için hazırlanacak güzel tatlardan bazıları;
Meyveli yılbaşı keki



Malzemeler
1 adet büyük elma (rendelenecek)
1 adet havuç (rendelenecek)
1 su bardağı kuru kayısı ( küçük küçük doğranmış ve unlanmış)
1 portakalın kabuğunun rendesi ( unumuza karıştırıyoruz)
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu ( unumuza karıştırıyoruz)
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
2 yumurta
1\2 su bardağı sıvıyağ ( 1 dolu çorba kaşığı tereyağı eritilip üzeri sıvıyağ doldurulacak)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker ( 1\2 si esmer şeker)
Yapılışı
Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlıyoruz. Kek kalıbımızı yağlıyoruz ve unluyoruz.
Yumurta, vanilya ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Yağı, yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Elma ve havuç rendesini , tarçını ekliyoruz, karışana dek çırpıyoruz. Unumuzu ekliyoruz. Cevizi ve kuru kayısıları ekleyerek elle spatula yardımıyla karıştırıp kekimizi kek kabına boşaltıp fırında 40 dakika kadar kürdan batırınca hamur bulaşmayana kadar pişiriyoruz.
Şekerli kurabiyeler
Malzemeler
( 16 adet kurabiye için)
1 su bardağı un ( elenecek)
1\4 su bardağı şeker+ kurabiyelerin üzerini bulamak için 2-3 yemek kaşığı şeker
1\4 çay kaşığı tuz
65 gr. yumuşatılmış tereyağı
2 yumurta sarısı
2 yumurta beyazı
1 çay kaşığı sıvı vanilya ( toz vanilya kullanırsanız 1 çay kaşığı su ekleyebilirsiniz)
Yapılışı
Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz. Tepsiyi pişirme kağıdı ile kaplayıp, tereyağı ile hafif yağlıyoruz.
Un, şeker ve tuzu bir kaseye koyuyoruz . Tereyağı, yumurta sarılarını ve vanilyayı ekliyoruz ve hamuru iyice karıştırıyoruz. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çıkarıyoruz ve ceviz büyüklüğünde toplara ayırıyoruz. Avucumuzun içinde yuvarlayarak uzun şekil veriyoruz, önce yumurta beyazına sonra şekere batırarak tepsiye diziyoruz ve fırında 12-13 dakika , üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.

4 Comments:

At 2:49 ÖS, Anonymous münire said...

ellerinize sağlık,kek çok güzel görünüyor,mutlaka yapıcam ama unu ve içine koyduklarınızı hangi aşamada karıştırıyoruz?Aydınlatırsanız sevinirim.Tam anlıyamadım iyi günler...

 
At 5:05 ÖS, Blogger begüm said...

Münire merhabalar,

Kek gerçekten çok güzel oluyor, herkes bayılıyor... Teşekkür ederim yapılışını yazarken unu hangi sırada koyduğumu eklemeyi unutmuşum. Tarife ekledim, bakabilirsin.

Umarım beğenirsiniz...

Sevgiler

Begüm

 
At 5:40 ÖS, Blogger Sibel said...

Begümcüğüm, tam yılın son günlerine yakışan iki nefis tarif.. Ben de kurabiyelerle kapattım bu yılı:)

Kalbinden geçen herşey gerçek olsun, 2009 güzellikler getirsin..
Sevgilerimle..

 
At 4:40 ÖS, Blogger edayurt said...

selamlar-sevgiler tesadüfen gördüm hoş bir site emeginize saglık.
www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

 

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home

Google


Cursors